Beachvolleybalster Marleen van Iersel pakt zilver in finale in Polen

29 augustus 2015 om 19:42 • Aangepast 25 april 2020 om 08:00
nl
Marleen van Iersel uit Goirle en Madelein Meppelink hebben de finale van het grandslamtoernooi van Olsztyn verloren. De Nederlandse beachvolleybalsters pakten zilver na een eerdere zege in de halve finales op het Poolse zand.
Geschreven door

In de finale bleek het Braziliaanse team toch te sterk voor het Nederlandse duo: 21-12 25-23.
Sophie van Gestel uit Oostelbeers en Jantine van der Vlist grepen zaterdagmiddag naast het brons op het toernooi van Olsztyn. In de troostfinale van het grandslamtoernooi werden ze verslagen door het Poolse duo Kinga Kolosinska en Monika Brzostek: 21-12 21-16.
Zure nederlaagMarleen van Iersel was aanvankelijk teleurgesteld met de zilveren medaille, vertelde ze in Sportlunch. "Ik vond het direct na de wedstrijd zure nederlaag. Er had meer ingezeten als we niet slordig hadden gespeeld, met name in de eerste set. Maar nu kan ik leven met een zilveren medaille."
Van Eiersel en Meppelink gaan op weg naar de Spelen in Rio op de Amerikaanse toer. "We hebben de oud-prof Angie Akers aangetrokken speciaal voor het mentale gedeelte. Zij kans ons meer geloof in eigen kunnen geven op weg naar een olympische gouden medaille."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.