Video

Enorme ravage in Heeze: trailer ramt huis aan de Ginderover

29 augustus 2015 om 13:53 • Aangepast 21 november 2020 om 16:21
nl
Een trailer heeft zaterdagochtend een flinke ravage veroorzaakt in Heeze. Het gevaarte boorde zich in een huis aan de Ginderover, de doorgaande weg naar Someren. De bewoner van het huis is gewond naar het ziekenhuis gebracht.
Profielfoto van
Geschreven door

Het gaat om een trailer van beton- en grondwerkbedrijf Raijmakers in Someren. Op de trailer zit een molen om stenen mee te wassen. De trailer hing achter een graafmachine, die rond kwart over elf door de straat reed.
'Pen schiet los'“Door onbekende oorzaak is de pen tussen de graafmachine en trailer losgeraakt en toen is de trailer losgeschoten”, vertelt de eigenaar van Raijmakers Someren.
De bestuurder van de graafmachine kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Ook de trailer zou geen schade hebben volgens Raijmakers. "De schade voor ons is nihil."
“Ik was net een klant aan het helpen toen we de klap hoorden”, reageert Peter Beelden die een winkel heeft tegenover het geramde huis. “Overal was stof te zien, dan schrik je toch wel even. Gelukkig is de buurman er redelijk heel uitgekomen.”

Wachten op privacy instellingen...

Bewoner gewondEen bewoner van het getroffen huis was thuis op het moment dat de trailer de gevel ramde. De man wist zichzelf in veiligheid te brengen door op een bed te gaan liggen. Daar vond de brandweer hem. De gewonde hield er een pijnlijke rug en snijwonden aan over. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Van het huis is weinig meer over. De brandweer was aanwezig om het huis te stutten. De politie sloot de Ginderover af voor het verkeer. De Verkeersongevallenanalyse deed onderzoek naar het ongeluk.

Wachten op privacy instellingen...

Route BrabantsedagOp de kruising naast het ongeluk passeert zondag de route van de Brabantsedag. Vlak voor het huis zouden kassa's opgesteld worden.
De organisatie van de Brabantsedag heeft overleg gehad met de politie en de brandweer, het evenement kan gewoon doorgaan zoals gepland.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.