Video

Duizelingwekkende vliegshows bij VSV Airshow in Bosschenhoofd

29 augustus 2015 om 15:02 • Aangepast 21 november 2020 om 16:21
nl
Het is zaterdag druk in het luchtruim boven West-Brabant. Op Breda International Airport in Bosschenhoofd wordt de VSV Airshow Breda gehouden. Al de hele middag gaan er helikopters, vliegtuigen en parachutisten de lucht in.
Profielfoto van
Geschreven door

De VSV Breda Airshow is een initiatief van Breda International Airport NV en VSV 'Leonardo da Vinci'. Het evenement wordt dit jaar voor de derde keer gehouden. Het is gratis en er worden zo'n 12.000 bezoekers verwacht.
Door het prachtige weer zijn de vliegtuigen goed te zien en zit de sfeer er ook goed in. Een bezoeker zegt "ik heb m'n vouwstoeltje meegenomen, boterhammetjes gemeerd, wat wil een mens nog meer".
Extra veiligheidsmaatregelenDe luchtvaartwereld werd de afgelopen anderhalve week opgeschrikt door twee ongelukken met slachtoffers, op vliegshows in Engeland en Zwitserland. De organisatie van de VSV Breda Airshow neemt zaterdag extra veiligheidsmaatregelen na de dodelijke ongelukken.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

"We hebben de nodige maatregelen getroffen, precies zoals de Nederlandse staat ze voorschrijft", zegt Kevin van Giessen van de organisatie. "Bovendien hebben we de minimale afstand tussen vliegtuig en publiek extra verhoogd. We houden er ook rekening mee dat het terrein langs de snelweg ligt."
Ook het publiek lijkt zich niet bang te laten maken door eerdere incidenten. " Als je in de auto stapt kan er ook van alles gebeuren. Het zal best veilig genoeg zijn. Ik laat deze mooie dag er niet door verpesten", zegt een bezoeker.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.