Video

Oud-PSV’er Theo Lucius heeft voorspellende gave: ‘PSV wint kraker met 3-1'

30 augustus 2015 om 21:45
nl
Je voetbaltoto is in goede handen bij Theo Lucius uit Heeswijk-Dinther. De oud-prof voelde zondag aan zijn water dat de kraker PSV Feyenoord geen saaie pot zou worden. Bovendien voorspelde de oud-speler van PSV en Feyenoord de juiste einduitslag: 3-1 voor de Eindhovenaren.
Geschreven door

Lucius was zondag niet in het Philips Stadion, maar in zijn kroeg 'Café In d'n Ollie' in Heeswijk. Tussen het biertappen door keek hij samen met andere kroeggasten naar de kraker tussen PSV en Feyenoord.
GlazenbolOp verzoek van Omroep Brabant pakte Lucius zijn glazen bol erbij en voorspelde een mooie zege voor PSV. "Ik verwacht een heel open wedstrijd, twee ploegen die willen aanvallen. Ik denk dat PSV aan het langste eind gaat trekken. Het wordt 3-1 voor de thuisploeg", zei de drievoudig international vooraf. En zo geschiedde ook.
Na afloop van de wedstrijd bleef hij bescheiden. "Je kunt een keer geluk hebben", zei de uitbater van Café In d'n Ollie. "Het was een leuke wedstrijd, heel open. Kansen over en weer, maar PSV was wel de betere ploeg.
Mooie herinneringen'Boem Boem Theo', zoals zijn bijnaam luidt, droeg in het verleden zowel het shirt van PSV als dat van Feyenoord. Aan beide clubs bewaart hij mooie herinneringen. De thuiswedstrijd in de halve finale Champions League in 2005 tegen AC Milan was misschien zijn beste wedstrijd ooit.
Lucius speelde in het shirt van PSV de sterren van de hemel. De Eindhovenaren wonnen met 3-1, maar omdat ze uit met 2-0 verloren stonden niet zij maar de spelers uit Milan in de Champions Leaguefinale.
KroegbaasTegenwoordig runt Lucius een café en probeert hij -  met onder meer een dienblad vol snacks -  zijn vaste klanten tevreden te houden. Het contrast met zijn voetbalcarrière is enorm, maar de drievoudig international doet daar niet zo moeilijk over: "Ik ben maar een normaal mens. Ik vind dit hartstikke gezellig. We hebben leuke kroeg en leuke klanten", aldus Lucius.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.