Demonstranten met megafoons opgepakt bij jachtbeurs Rosmalen: ‘Ze werden door publiek uitgelachen' - Omroep Brabant

Demonstranten met megafoons opgepakt bij jachtbeurs Rosmalen: ‘Ze werden door publiek uitgelachen'

30 augustus 2015 om 21:56
nl
Op de laatste dag van de beurs ‘Jacht& Buitenleven’ in Rosmalen zijn zeven mensen opgepakt omdat ze de orde verstoorden. Ze liepen rond met megafoons en riepen leuzen naar bezoekers van de jagersbeurs in het Autotron. “Deze actievoerders werden door ons publiek een beetje uitgelachen”, meldt voorzitter Igor Timmermans, die eerder in gesprek met Omroep Brabant aangaf niet te vrezen voor betogers.
Geschreven door

Er zijn zondag zowel mannen als vrouwen opgepakt. Zij kwamen naar de beurs om te demonstreren tegen de jacht, naar aanleiding van de commotie rondom de doodgeschoten leeuw Cecil in Zimbabwe. De dood van de geliefde leeuw in Afrika zorgde voor een stortvloed aan negatieve reacties op de wilde jacht.
ZIE OOK: Wereldwijde boosheid om doodschieten leeuw Cecil verbaast jager Bergen op Zoom: ‘Imago is in gevaar'
'Actie mislukt'Op de jagersbeurs in Rosmalen zagen zeven demonstranten hun kans schoon hun tegengeluid te laten horen. Ze kochten keurig een kaartje en mengden zich onder het publiek, waarna ze hun boodschap verspreidden. “Ze probeerden tevergeefs de aandacht op te eisen. Maar het merendeel van de bezoekers heeft niets meegekregen. Actie mislukt, lijkt me”, aldus Timmermans.
Om enige escalatie te voorkomen, schakelde de organisatie de hulp in van de politie. De agenten kwamen ter plekke en besloten de zeven betogers mee te nemen naar het politiebureau. “In het huidige klimaat van activisten leek ons dat ook verstandig. Gelukkig hebben ze het gewenste podium niet gekregen.”[Tweet:body:https://twitter.com/NoodhlpDenBosch/status/637990814279450624]
'Geweldige beurs'Of de betogers nog vastzitten, is niet duidelijk. Timmermans verwacht dat ze inmiddels weer op vrije voeten zijn. “Het was ook een storm in een glas water. Er is niets ergs gebeurd, er zijn geen autobanden lek gestoken of iets dergelijks. Het was gewoon een prima laatste dag van een geweldige beurs.”
Verspreid over het weekend bezochten enkele duizenden liefhebbers van jagen het evenement in Rosmalen. Timmermans hekelt het negatieve beeld dat door alle commotie is ontstaan over jagers. “De meeste mensen zien het verschil niet meer tussen jagen en stropen”, zei hij eerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.