A4 bij Steenbergen tot elf uur afgesloten, water op weg richting Rotterdam, omrijden via Roosendaal

31 augustus 2015 om 11:11 • Aangepast 21 november 2020 om 16:19
nl
De A4 bij Steenbergen is maandagochtend in de richting van Rotterdam afgesloten nadat de snelweg onder water was komen te staan. Dat meldt Rijkswaterstaat. De Verkeers Informatie Dienst meldt dat de afsluiting tot elf uur gaat duren.
Profielfoto van
Geschreven door

Omrijden kan vanaf het knooppunt Zoomland in Bergen op Zoom via de Roosendaal (A58, A17 en A59). De problemen houden voorlopig nog aan doordat de oorzaak van het water op de snelweg nog niet bekend is. Het water staat op de snelweg bij het aquaduct bij Steenbergen, maar heeft waarschijnlijk niets met het aquaduct te maken.
De brandweer en Rijkswaterstaat zijn het water aan het wegpompen, maar ook de oorzaak van de problemen moet worden achterhaald. "Mogelijk werkt een dijkje niet meer goed of staat een weiland te vol", zegt Suzanne Maas van Rijkswaterstaat. Waarschijnlijk zijn ze nog de hele ochtendspits bezig en al die tijd moet er dus worden omgereden.

Wachten op privacy instellingen...

Extreme regenvalOok in andere delen van de provincie ontstonden er problemen door de extreme regenval. In de omgeving van Oss, Berghem, Mariaheide en Heusden werden hagelstenen zo groot als tennisballen. In Oss kwamen garages onder water te staan.
De brandweer heeft tussen zondagavond zeven uur en maandagmorgen zeven uur ruim 280 meldingen over stormschade of wateroverlast verstuurd via het alarmeringssysteem P2000. Uit de regio's Zuid-Holland-Zuid en Gelderland-Zuid kwamen de meeste oproepen. Maar ook uit Midden- en West-Brabant en Noord- en Oost-Gelderland werden problemen gemeld, meldt alarmeringen.nl.
Bij de steden werden uit Hardinxveld-Giessendam (17), Nijmegen (11) en Apeldoorn (10) de meeste stormschade en wateroverlast via P2000 gemeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.