Video

Felle regenbuien zorgen voor wateroverlast in Brabant, code oranje weer ingetrokken

31 augustus 2015 om 21:47 • Aangepast 21 november 2020 om 16:19
nl
Lokaal hevige regenbuien zorgen maandagmiddag in Brabant voor overlast. Voor de provincie is werd korte tijd code oranje afgegeven. Rond halfvier trokken de eerste buien over het westen en midden van Brabant. Meldingen van wateroverlast en stormschade kwamen onder meer uit Castelre, Woudrichem, Ulvenhout en Zevenbergen.
Profielfoto van
Geschreven door

Er moedt rekening gehouden worden met hagel, onweer, regen en windstoten van zo'n honderd kilometer per uur.

Wachten op privacy instellingen...

Verder bleef de luchtvochtigheid maandag opvallend hoog. De lucht voelde daardoor heel klam aan. Het kwik liep op naar 27 tot 31 graden.
Zwaarste avondspits van het jaarAutomobilisten hadden maandag te maken met de zwaarste maandagavondspits van dit jaar. Op het hoogtepunt stond er rond halfzes in totaal 303 kilometer file wegens zware regenbuien, zei een woordvoerster van de VerkeersInformatieDienst (VID). Vooral in het zuiden van het land was het druk, vooral rond Breda.
ZIE OOK : Woningbrand na blikseminslag in Den Bosch Door de regenval liepen lokaal straten onder water. Ook brak op sommige plaatsen brand uit na blikseminslagen.
Tussen Den Bosch en Nijmegen reden maandag aan het begin van de avond geen treinen, omdat rond zeven uur de bliksem was ingeslagen. Er werden bussen ingezet, meldden de Nederlandse Spoorwegen (NS).
Ondergelopen stratenBrabanders maken na het noodweer van de afgelopen dagen intussen de schade op. Onder meer in Oss en Rosmalen liepen garages en een tunnelbak onder. In West-Brabant werd de A4 afgesloten, omdat de weg blank stond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.