Weer naar school en hagelstenen als eieren, nieuws om de maandag mee te beginnen

31 augustus 2015 om 10:09
nl
Het nieuws wordt vandaag bepaald door het noodweer van de afgelopen nacht en ook vanmiddag en vanavond wordt er weer van alles verwacht. En de kinderen gaan weer naar school, dat ook.
Geschreven door

Wat heb je gemist?

  • Hagelstenen als tennisballen, de snelweg A4 bij Steenbergen afgesloten, straten en garages onder water. Het ging vannacht flink te keer tijdens heftige onweersbuien.
  • PSV heeft zondag in eigen huis met 3-1 gewonnen van Feyenoord. Dat moest ook wel, want de landskampioen stond na puntverlies aan de start van de competitie behoorlijk onder druk.
  • De optocht van de Brabantsedag trok onder zomerse temperaturen door Heeze. Centraal stonden bekende, beroemde en beminde Brabanders als Vincent van Gogh en Anton Philips. De winst was voor de Lambrekvrienden met 'De vergeten poolheld'.

[tweet:body:https://twitter.com/omroepbrabant/status/638214109264248832]
En wat staat er vandaag te gebeuren?

  • Ook voor vanmiddag wordt weer noodweer verwacht. MeteoGroup verwacht grote stapelwolken met lokaal heftige buien. Het kan opnieuw flink onweren en hagelen. Ook is er kans op windstoten tot honderd kilometer per uur.
  • Dan is het dus wel te hopen dat alle kinderen veilig thuiskomen. Zij moeten vandaag immers voor het eerst weer naar school na de zomervakantie. En ze hebben er zin in!
  • Zeventien oorlogsveteranen vertrekken op de fiets naar Sarajevo. Met de fietstocht van 2200 kilometer willen ze aandacht vragen voor veteranen met posttraumatische stressstoornis.

[youtube:body:https://www.youtube.com/watch?v=fFNlFBuQTQE]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.