Achtjarige Mees en Kyara winnen WK Streetdance in Glasgow, Team Fire beste groep tot 18 jaar

31 augustus 2015 om 10:43
De achtjarige Mees Kars en Kyara Sabajo uit Eindhoven hebben op het WK streetdance in Glasgow gewonnen in de categorie 'Groepen tot 10 jaar'. Team Fire uit Eindhoven won in de categorie 'Groepen tot 18 jaar'.
Geschreven door

Volgens Maureen de Jong, de moeder van Mees, was het zondag behoorlijk spannend. "De uitslag kwam pas rond kwart voor negen 's avonds, het wachten was echt zenuwslopend", vertelt ze. "Ze hadden er wel echt op gehoopt natuurlijk, maar je zag aan die snoetjes hoe spannend ze het vonden."
'Ik kan het niet geloven!'Toen uiteindelijk het verlossende woord kwam was de ontlading groot bij Mees. "Hij bleef maar roepen: ik kan het niet geloven!", vertelt zijn moeder. "Ik barstte zelf ook bijna uit mijn voegen van trots. Dit is hun eerste wedstrijdseizoen samen en ze zijn meteen Nederlands Kampioen en Europees Kampioen geworden en nu kunnen ze daar ook nog de wereldtitel bijzetten." Mees en Kyara dansen bij The Flexxin_n Dance Academy. Zo'n drieduizend dansers streden om de titels op het WK.
Voor zo'n wereldkampioenschap moet natuurlijk hard getraind worden, maar de piepjonge Mees en Kyara vinden dat niet erg. "Het plezier dat ze samen hebben is heel mooi om te zien", vertelt Maureen. "Ze zijn echt maatjes van elkaar en ze spelen de hele dag samen. Ze hebben nooit ruzie. En als ze moeten focussen voor de wedstrijd, dan helpen ze elkaar."
Dubbel Brabants kampioenschapOok Team Fire van CMW Studio in Eindhoven mag een beker mee naar huis nemen. De groep van elf meisjes werd vorig jaar tweede, maar ging er dit jaar dus met de titel vandoor. De reis naar Glasgow kost wel een paar centen, dus de meiden hebben maanden overal optredens gegeven om geld bij elkaar te sparen.
CMW Studio heeft het sowieso goed gedaan op het WK, want ook dansgroep Kingzz werd vijfde en dansgroep Slayerzz werd zesde. De teams zijn maandagavond weer terug in Nederland en team Fire wordt dan gehuldigd op de dansschool. Hun leraar Carlton Walden deed zelf trouwens ook mee. Hij verdedigde zijn titel in de categorie 'Solo', maar werd dit weekend helaas vierde.

Wachten op privacy instellingen...