Feyenoord-hooligan (25) uit Sprang-Capelle niet vervolgd voor vernielen fontein bij rellen in Rome

31 augustus 2015 om 12:42 • Aangepast 21 november 2020 om 16:19
nl
De 25-jarige Feyenoord-hooligan uit Sprang-Capelle en 43 andere fans van de Rotterdamse club worden niet vervolgd voor vernielingen aan de Barcaccia-fontein in Rone. Ze staan maandag voor de rechter in Rotterdam, omdat ze betrokken zouden zijn geweest bij rellen in de Italiaanse hoofdstad. Politie en justitie krijgen het bewijs voor de vernielingen niet rond, omdat die niet zijn vastgelegd op beeld.
Profielfoto van
Geschreven door

Bij de ongeregeldheden begin dit jaar, voorafgaand aan de wedstrijd tussen AS Roma en Feyenoord in de Europa League, veroorzaakten de supporters veel schade in de binnenstad.
ZIE OOK: Feyenoord-hooligan uit Sprang-Capelle mag De Kuip nog niet in na misdragingen in Rome
'Een teleurstelling'Onder meer de Barcaccia-fontein bij de Spaanse Trappen moest het ontgelden. Niemand wordt voor deze vernieling vervolgd. “Een teleurstelling, want over de vernielingen is erg veel commotie geweest'', aldus het Openbaar Ministerie. “De mannen worden verdacht van openlijk geweld tegen personen, niet tegen goederen.''
ZIE OOK: Rellende Feyenoord-fan (25) uit Sprang-Capelle krijgt stadionverbod en terreinverbod rond De Kuip

Wachten op privacy instellingen...

CamerabeeldenEen van de verdachten stelt dat hij eerst is geslagen door de politie en dat hij daarop gereageerd heeft. Een ander zegt dat hij zag dat de ME vrouwen en kinderen verwondde en dat hij daarop met flessen ging gooien.
De advocaten willen de beschikbare camerabeelden zien, ze willen horen wat getuigen te zeggen hebben en ze willen Italiaanse politieagenten horen. De hoofdcommissaris van de Romeinse politie zal ook gehoord worden in deze zaak.
ZIE OOK: Man (25) uit Sprang-Capelle een van 'Feyenoord-relschoppers' in Rome
Flessen gegooidDe voetbalsupporters gooiden onder meer flessen naar de politie. Een van de mannen wordt verdacht van poging tot doodslag. Hij zou een stuk zwaar knalvuurwerk naar agenten hebben gegooid.
De politie in Nederland verspreidde beelden van de verdachten om ze te kunnen achterhalen. De inhoudelijke behandeling van de zaak wordt tussen 27 november en 4 december gehouden. De 44 Feyenoord-aanhangers komen uit het hele land. De jongste is 17, de oudste 41.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.