Landelijke storing bij Ziggo opgelost: Brabantse ziekenhuizen weer bereikbaar

31 augustus 2015 om 19:37 • Aangepast 21 november 2020 om 16:19
nl
Kabelexploitant Ziggo kampte maandag aan het einde van de middag en begin van de avond met een telefoniestoring. De storing gold voor een deel van de klanten, vooral zakelijke klanten en ziekenhuizen, verspreid door het land. Ook de Brabantse ziekenhuizen waren getroffen door de storing. De storing was even voor 19.30 uur opgelost, maar de oorzaak is nog niet bekend.
Profielfoto van
Geschreven door

Bijna alle Brabantse ziekenhuizen waren slecht bereikbaar door de landelijke storing bij Ziggo. De ziekenhuizen lieten dat weten via Twitter. Het gaat onder meer om het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, het Sint Anna Ziekenhuis in geldrop en het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven.
De storing zat alleen in de telefonie van Ziggo, niet in het internet.
De vorige keren dat er zo'n grote storing was, ging het om een DDoS-aanval. Bij een dergelijke aanval worden servers bestookt met data zodat sites overbelast raken en het systeem niet meer goed werkt.

Wachten op privacy instellingen...

Miljoenen gedupeerdenDe laatste keer had ongeveer 60 procent van de ruim 3,2 miljoen klanten last van de storing. In Brabant kwamen toen veel klachten uit de regio's Tilburg, Breda, Roosendaal en Den Bosch.
Hoeveel mensen er deze keer gedupeerd zijn, is niet duidelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.