Video

Bosch bedrijf voorspelt: 'Kerstpakket is dit jaar duurzaam en dichtbij huis'

31 augustus 2015 om 21:33
nl
We gaan dit jaar voor duurzame kerstpakketten en als er eten in zit zoeken we dat dichtbij huis. Dat voorspelt Patrick Moreu van het Bossche bedrijf Tintelingen dat gespecialiseerd is in kerstpakketten.
Geschreven door

"Je ziet bijvoorbeeld espressokopjes van bamboe die als ze kapot gaan zo de compostbak in kunnen", zegt Patrick Moreu. "In de duurzame trend van dit jaar past ook een opvouwbare picknickmand gemaakt van petflessen."
'Vers en uit de eigen streek' Volgens Patrick Moreu is het traditionele kerstpakket met voedsel helemaal uit. "Wat je vroeger nog wel eens zag, is dat er spullen in zaten met een jarenlange houdbaarheidsdatum. Mensen willen dat niet meer. We kiezen nu veel eerder voor vers en uit de eigen streek."
Bedrijven kopen bij Tintelingen geen kant-en-klare kerstpakketten, maar via een persoonlijke code kunnen werknemers op de website hun eigen pakket kiezen. "Jaren geleden koos 7,5 procent er nog voor om een bedrag aan een goed doel te schenken, maar dat gebeurt nauwelijks meer", signaleert directeur Moreu.
Minder vrijgevigHij vermoedt dat de crisis mensen minder vrijgevig heeft gemaakt. "Maar misschien trekt dat opnieuw aan als het economisch wat beter gaat."
Gemiddeld besteden bedrijven dit jaar 35 euro per medewerker aan een kerstpakket. Dat is evenveel als vorig jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.