Video

Gratis zandzakken voor kletsnatte inwoners Werkendam

1 september 2015 om 08:56
nl
Veel inwoners van de gemeente Werkendam zijn woedend op hun gemeentebestuur. Woest omdat ze na de hoosbuien van zondagnacht opnieuw te kampen kregen met wateroverlast. Een jaar geleden was het ook al raak in de gemeente. Als troost en genoegdoening deelde de gemeente maandagavond gratis zandzakken uit.
Geschreven door

Het zand werd beschikbaar gesteld omdat het KNMI opnieuw noodweer had voorspeld. Per huishouden mochten tien zakken worden gevuld. De belangstelling na een natte nacht was enorm.
Zandzakken voor pa Joline de Waal was al een keer voor niets naar de parkeerplaats bij de Albert Heijn gereden. Het zand was op. "Toen hebben we gebeld en nu zijn we er weer omdat er een nieuwe lading onderweg is."
Amper uitgesproken of er komt een enorme vrachtwagen aanrijden die opnieuw tien kuub zand komt lossen. Joline schepte vijf zakken vol voor haar vader die in de nacht van zondag op maandag de voeten niet droog hield in zijn huisje.
Gemeente faaltKop van Jut is de gemeente. De buurmannen Ronald en Jan hebben geen goed woord over voor de goedgevigheid van de gemeente.
"Je krijgt tien zakken, daar kan je alleen je voordeur mee blokkeren. Ik heb liever dat ze er iets aan doen. Vorig jaar was het ook al raak. Het is een zakje voor het bloeden."
Het gaat ons niet lukken Wethouder Van der Ven heeft op alle kritiek geen antwoord. Op de vraag waarom het de gemeente niet lukt om de problemen op te lossen, zijn de antwoorden vaag.
Uiteindelijk zegt hij: "Dat gaat ons niet lukken", om vervolgens een verhaal op te hangen over de participatiemaatschappij. De overheid kan niet alles doen, is de essentie van zijn betoog.
De inwoners van Werkendam scheppen ondertussen zwijgend hun zandzakken vol. Zij denken er het hunne van.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.