Vandaag in Brabant: moeder hoort uitspraak om babymishandeling en transfermarkt gesloten

1 september 2015 om 10:05
nl
Dinsdag staat in het teken van de rechtszaak tegen een moeder van een tweeling die zwaar is mishandeld. Zij hoort vandaag van de rechter of ze een straf krijgt. In de voetbalwereld is de transfermarkt gesloten en we nemen voor de tweede dag op rij de schade op na het zware weer van gisteren.
Geschreven door

Dit wordt het nieuws vandaag:Een Indonesische moeder (40) zou een babytweeling aan hun lot hebben overgelaten. Haar man zou de baby's hebben gegooid, geknepen en geslagen. Ze braken bijna al hun ribben en botten in armen en benen. De vader zit vast en de moeder hoort vandaag wat voor straf zij krijgt. Justitie heeft eerder een werkstraf van 180 uur geëist. [YouTube:body:https://youtu.be/5oimUCU2GFE]Sportnieuws: de transfermarkt is gesloten. Om middernacht verliep de deadline en ging de markt op slot. Willem II wist op het nippertje hun gedroomde spits aan te trekken. Wil jij weten wat de andere clubs deden? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.
Voor bij het koffieapparaat:"De benen en het weer zijn goed, alles gaat volgens planning", fotojournalist Dolph Cantrijn uit Tilburg begon een maand geleden met zijn tachtigdaagse verkenning van de Nederlandse grenzen. Inmiddels is hij ruim 800 kilometer en dertig dagen verder.
De toestroom van vluchtelingen zorgt voor problemen bij basisschool De Wereldwijzer in Eindhoven. Na één dag heeft de school bijna het maximale aantal van 320 nieuwkomers en vluchtelingkinderen bereikt.
Voor de tweede dag op rij kreeg Brabant gisteren te maken met fikse buien. Door de regenval liepen lokaal straten onder water. Ook brak op sommige plaatsen brand uit na blikseminslagen. Vanavond zal het volgens Meteo Group rustig blijven, de rest van de week staat ons nog flink wat regen te wachten.
Wat heb je gemist?En de regen had meer vervelende gevolgen: inwoners van de gemeente Werkendam kregen voor de tweede keer te maken met flinke wateroverlast. De inwoners mochten gratis zandzakken vullen, maar een constructieve oplossing blijft uit.
"De boottocht die ik in 2014 maakte had mijn dood kunnen zijn, maar het was het waard", asielzoeker Abdalkader Abdalwahed (35) gaf Omroep Brabant gisteren een kijkje in het leven van een vluchteling.[YouTube:body:https://youtu.be/opORaY3Kk_Q]Een tragisch ongeluk op de A59 bij Oosterhout heeft gisteren het leven gekost van een 54-jarige man uit Roosendaal. Twee vrachtwagens en een auto botsten tegen elkaar, de automobilist overleed ter plekke.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.