Hoeveel liedjes over Jeroen Bosch ken jij? Misschien één, waarschijnlijk geen...

1 september 2015 om 14:01
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Gerard van Maasakkers geniet na van zijn jubileumtoer
1/2 Bekende zangers komen met nieuwe liedjes over Jeroen Bosch
Eén carnavalshit! Veel meer liedjes over Jeroen Bosch weten de meeste mensen niet op te sommen. En dat is wel erg weinig nu het Jeroen Boschjaar over zo'n vier maanden losbarst. Schrijvers, componisten en zangers zijn de afgelopen tijd druk bezig geweest om daar wat aan te doen. Donderdag- en vrijdagavond zijn in Theater aan de Parade in Den Bosch tien nieuwe liedjes over Jeroen Bosch te horen.
Geschreven door

Gerard van Maasakkers staat dan op het podium, maar ook Katinka Polderman, Pieter Derks en het Vlaamse cabaretduo Kommil Foo zingen er versgeschreven Jeroen Bosch-repertoire.  Het is het eerste hoofdstuk van een langer verhaal. De bedoeling is dat Brabantse koren de nieuwe liedjes gaan instuderen onze tijdens het Jeroen Boschjaar bij allerlei festiviteiten ten gehore te brengen.
KoningstheaterakademieDe Koningstheaterakademie én de Cabaretfirma - beiden uit Den Bosch - tekenden voor de organisatie. Ze haalden een groep bekende schrijvers en componisten naar het Jeroen Boschcentrum in Den Bosch en lieten ze daar de reproducties zien van de twintig schilderijen die volgend jaar voor de grote Jeroen Bosch-tentoonstelling naar het Noordbrabants Museum komen. Elke schrijver koos twee schilderijen en maakte daarover een lied.
Met Jan Boerstoel, Jan Beuving en Jurrian van Dongen op de lijst zijn niet de minste tekstschrijvers uitgezocht. Eind van de week wordt duidelijk wat dat heeft opgeleverd.

Wachten op privacy instellingen...