'Uitstekend eerste halfjaar voor VDL in Eindhoven' - Omroep Brabant

'Uitstekend eerste halfjaar voor VDL in Eindhoven'

1 september 2015 om 15:54
nl
Het industriële concern VDL Groep in Eindhoven heeft een 'uitstekend eerste halfjaar' achter de rug. Vooral bij autofabriek VDL Nedcar in Born, een onderdeel van VDL, werd een stuk meer omzet gedraaid.
Geschreven door

VDL zag de totale opbrengsten met bijna een vijfde toenemen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De groepsomzet kwam uit op ruim 1,3 miljard euro, tegen ongeveer 1,1 miljard euro een jaar terug. Het aantal medewerkers steeg met 250 mannen en vrouwen.
Omzet NedcarNedcar, dat vorige zomer feestelijk werd heropend door koning Willem-Alexander, was goed voor een omzet van 453 miljoen euro. In het eerste halfjaar van 2014 was dat nog 242 miljoen. In de Limburgse fabriek worden Mini's in elkaar gezet, in opdracht van de Duitse autofabrikant BMW.
Ook het onderdeel van VDL dat machines aanlevert voor de industrie kende aanzienlijke omzetgroei. Dit komt mede door de overname van GL Precision in maart en door de overname van TEL Mechatronics in mei.
BussenBij de busdivisie van VDL liepen de inkomsten afgelopen maanden wel wat terug, van 210 miljoen naar 197 miljoen euro. De verkoop van touringcars steeg wel, maar de openbaarvervoermarkt bleef achter. Recent haalde VDL wel weer een grote nieuwe busopdracht binnen in België.
Het concern zag de winst licht stijgen. Het resultaat na belasting over de eerste zes maanden klom op jaarbasis van 57,7 miljoen naar 59,5 miljoen euro. VDL liet verder weten goede verwachtingen te hebben voor het tweede halfjaar. De orderportefeuille dikte afgelopen maanden verder aan.
De onderneming rekent voor 2015 op een lichte toename van de omzet en de nettowinst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.