Alleen al bij Interpolis in Tilburg meer dan tien miljoen euro aan schade gemeld na noodweer

1 september 2015 om 15:59
nl
Meer dan tien miljoen euro schade door het noodweer van de afgelopen twee dagen. Dat is de balans die verzekeraar Interpolis in Tilburg tot maandagavond laat heeft opgemaakt. In totaal kwamen er op de schadeafdeling in Tilburg tot die tijd 4000 meldingen van schade binnen.
Geschreven door

Ook bij verzekeraar ZLM was het de afgelopen dagen druk op de schadeafdeling. Bij de Brabants-Zeeuwse verzekeraar kwamen tot dinsdagochtend tien uur zo’n 1300 meldingen van schade binnen.
Tweederde hagelschades en de rest met name waterschades, laat een woordvoerder weten. ZLM houdt het tot nu toe op een totale schade van meer dan een miljoen euro door het noodweer van de afgelopen dagen.
Caravans en auto's“De 4000 meldingen zijn alleen nog maar de telefoontjes van particulieren die bij ons zijn binnengekomen”, benadrukt Interpolis. Van ondernemers kwamen nog eens zo’n driehonderd meldingen binnen.
Met name caravanstallingen en autobedrijven hebben volgens de Tilburgse verzekeraar veel schade opgelopen door de hagelbuien zondagavond en -nacht. Ook tuinders zijn hierdoor heel zwaar getroffen. Na hagel, zorgden wateroverlast en blikseminslag volgens Interpolis voor de meeste schade.
Meldingen uit heel de provincieOpvallend is volgens ZLM dat de meldingen echt uit heel Brabant komen. Met pieken in Lage Zwaluwe, Oss, Hank, Rosmalen, Genderen en Wijk en Aalburg. Bij Interpolis valt het grote aantal meldingen uit de regio Oss op. Hier kwamen zondagavond dan ook enorme hagelstenen uit de lucht vallen.
Maandag maakte het Verbond van Verzekeraars al bekend dat het noodweer dat zondagavond en -nacht onder meer over Brabant trok voor vijf tot tien miljoen euro aan schade had veroorzaakt. Interpolis alleen al gaat nu dus uit van een schadebedrag van boven de tien miljoen.
Meldingen komen nog steeds binnenIn de schatting van het Verbond van Verzekeraars was de schade door blikseminslagen en hagel echter niet meegenomen. En juist hagel zorgt bij Interpolis en ZLM dus voor de grootste schadepost.  
Beide verzekeraars benadrukken dat het nog steeds druk is op de schade-afdelingen. Het aantal meldingen en daarmee het totale schadebedrag zal dus nog fors toenemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.