Video

Bewoners Van Goghstraat in Zundert voelen zich verbonden met wereldberoemde schilder

22 september 2015 om 19:55
nl
In dit 'Van Goghjaar' neemt 'Onder Ons' vier weken een kijkje in een Van Goghstraat in Brabant. Wie wonen daar? En wat hebben ze zelf aan de muur hangen? We nemen een kijkje in de geboorteplaats van de schilder, Raamsdonksveer, Rijen en Breda.
Geschreven door

Vincent van Gogh werd op 30 maart 1853 in Zundert geboren in een huisje aan de Markt. Inwoners van Zundert zijn er trots op dat de wereldberoemde schilder uit hun dorp komt. Dit geldt helemaal voor de bewoners van de Van Goghstraat in Zundert.
Erg verbondenZoals Pierre en Mieke Adriaensen. Zij wonen al 25 jaar in de Vincent van Goghstraat. Pierre voelt zich erg verbonden met de schilder. Zo houdt hij ook van kunst. Vincent van Gogh was iemand die voor zijn idealen moest vechten. Dat heeft Pierre ook wel een beetje. Niet op het gebied van kunst, maar op het gebied van landschap en de natuur.
Pierre en Mieke hebben zelf schilderijen van hun dochter aan de muur hangen en van Theo van Gool. Theo noemde zichzelf ook wel eens 'Theo van Gogh', omdat hij een kunstwinkeltje in Zundert had.
Bloemencorso ZundertMenno Naalden woont nog niet in de Van Goghstraat. Hij heeft al wel een huis in deze straat gekocht. Sinds december vorig jaar is hij daar druk aan het klussen. Over een paar maanden hoopt hij erin te kunnen gaan wonen.
Hij weet niet zo heel veel over Vincent van Gogh. Wel is hij heel actief in het Zundertse Bloemencorso. En dit jaar is het thema: 'Van Gogh'.
Zijn buurtschap bouwt een wagen met daarop een bos klaprozen, die opengaat en dan verandert in vlinders. Geïnspireerd door het schilderij 'Vlinders en klaprozen' van de wereldberoemde schilder uit Zundert.
Aflevering 2In de tweede aflevering nemen we een kijkje in de Van Goghstraat in Raamsdonksveer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.