Record! 24.000 lopers verwacht in Marathon van Eindhoven

2 september 2015 om 12:59
nl
De organisatie van de marathon van Eindhoven verwacht op zondag 11 oktober een recordaantal van 24.000 deelnemers. Dat zei directeur Edgar de Veer dinsdag in het programma Onder Ons. Dat zijn er bijna 6000 meer dan vorig jaar.
Geschreven door

Er komt een nieuwe afstand van tien kilometer tijdens het loopevenement. Dat is mogelijk omdat er op de hele marathon geen twee ronden meer gelopen worden, maar nog maar één.
Naast de marathon en de halve marathon heeft Eindhoven nu dus een derde populaire afstand geïntroduceerd. "Dat levert een nieuwe groep lopers op, die zelfs nu nog voor het komende evenement kan gaan trainen. De deelnemers hebben nog vijf weken". Deelnemers kunnen ook nog kiezen uit een afstand van vijf of anderhalve kilometer.
Derde loopgolfVolgens De Veer is het niet vreemd dat de marathon van Eindhoven enorm in de lift zit. "We hebben te maken met een derde loopgolf. De eerste ontstond begin jaren '70. Toen kregen mensen interesse in hardlopen. Tien jaar geleden nam het aantal lopers toe omdat het steeds populairder werd. De laatste jaren zijn vooral veel vrouwen gaan lopen. Daar profiteren we van."
Eerder besloot de organisatie al om de hele marathon nog maar uit één ronde te laten bestaan. Tot vorig jaar liepen de deelnemers aan de hele marathon twee keer de route van de halve marathon. De start van de hele ronde is op de Mathildelaan in het centrum van de stad, de finish is pal voor de deur van Pullman Hotel Cocagne in Eindhoven. De route van de hele marathon loopt door vrijwel de hele stad.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.