DAF investeert 100 miljoen euro in nieuwe lakstraat in Westerlo

1 september 2015 om 19:58
nl
DAF investeert 100 miljoen euro in een volledig nieuwe lakstraat voor haar cabinefabriek in het Belgische Westerlo. Als die klaar is zal het de modernste lakstraat voor vrachtwagencabines ter wereld zijn.
Geschreven door

In de eerste helft van 2017 zullen de eerste cabines de nieuwe, 25.000 vierkante meter grote lakstraat verlaten.
Cabines en assenIn 1966 opende DAF haar nieuwe fabriek in Westerlo, waar sinds begin jaren zeventig, naast cabines, ook de eigen assen voor de vrachtwagens worden vervaardigd.
Op dit moment fabriceren de 2150 werknemers er zo'n 500 assen en 200 cabines per dag, bestemd voor de zware en middelzware trucks die in Eindhoven en het Britse Leyland van de band komen.
'Vraag naar trucks stijgt'DAF verwacht dat de vraag naar trucks in Europa de komende jaren verder zal groeien en heeft daarbij als doelstelling haar marktaandeel in de zware klasse uit te breiden naar 20 procent. Daarnaast wil DAF ook haar succes buiten Europa verder uitbreiden.
Het bedrijf realiseert op het terrein van DAF Trucks Vlaanderen een volledig nieuwe lakstraat om deze ambities voor de komende jaren te kunnen realiseren. Door deze investering groeit de productiecapaciteit van de cabinefabriek met zo'n vijftig procent.
WaterdampDAF investeert daarnaast in de nieuwste technologieën om de lucht te reinigen die de spuitboxen en ovens verlaat. Door de lucht te verdichten, bevat deze relatief veel oplosmiddelen, die bij een temperatuur van zo'n 700 à 800 graden Celsius automatisch verbranden, zonder dat er gas aan toegevoegd hoeft te worden.
De verbranding levert genoeg energie op om procesbaden te verwarmen. De nieuwe oplossing betekent niet alleen een lager energieverbruik. Naast een zeer beperkte CO2-emissie, wordt alleen schone waterdamp uitgestoten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.