Transfermarkt is gesloten, maar Willem II zoekt verder: 'We zoeken nog steeds een vleugelspeler'

1 september 2015 om 20:32
nl
Klokslag twaalf uur werd in de nacht van maandag op dinsdag de transfermarkt gesloten. Willem II presenteerde op het laatste moment Adam Nemec, een Slowaakse spits. Dinsdag kwam technisch directeur Carlos Aalbers een beetje bij, maar hij zoekt nog steeds verder in de vijver met momenteel clubloze spelers.
Geschreven door

Carlos, is hier om twaalf uur vannacht een glaasje bier gedronken op de goede afloop?"Ha nee, we zijn rond twaalf uur naar huis gegaan. Daar heb ik nog een glaasje wijn gedronken, om even de gedachten weg te spoelen."
Viel daarbij iets te vieren, of was er ook teleurstelling weg te spoelen?"Ik zat vandaag terug te kijken. En dan kom ik tot twintig veranderingen in de selectie. Dan heb je altijd dingen die je graag anders had gezien. Al met al hebben we een prima selectie, maar er zijn dingen niet gelukt. Dat blijf je houden, je wil altijd beter."
Je wilde Armenteros, die uiteindelijk voor Azerbeidzjan koos. En zo werd het de Slowaak Adam Nemec."Daar waren we vooraf al actief mee bezig. We konden niet blijven wachten op Armenteros."
Is het voor een technisch directeur bitter, dat iemand liever naar Azerbeidzjan gaat dan naar Tilburg? "Dat is de realiteit. Spelers hebben allemaal een eigen drijfveer. In Azerbeidzjan is netto wat hier bruto is. Dan zijn we kansloos. Maar je hebt altijd een ander plan. We wilden een spits die een bal vast kan houden, met de rug naar de goal. Nemec is zo'n type. Zo kwamen bij hem uit."
Het beleid in Tilburg is om Nederlandstalige spelers te halen. Maar je kon nou niet anders?"Het overgrote gedeelte van de selectie is Nederlandstalig. Het is ook logisch dat dit de eerste prioriteit is, gezien onze huisstijl. Maar als in Nederland niemand beschikbaar is, moet je over de grens kijken. Persoonlijk gaat het mij meer om het karakter dan om het vlaggetje dat boven zijn hoofd hangt. Nemec past binnen het profiel."
Maar hij is geen garantie voor doelpunten."Volgens mij heb je die garantie alleen als je Messi haalt. Wat dat betreft is het heel lastig. Wie wij ook halen, die garantie heb je nooit."
Je zocht ook nog naar een vleugelspeler, maar dat lukte gisteren niet meer. Kijk je nu naar de jongens die geen club meer hebben?"Voor 95% is het klaar. Maar we kijken nog rond. We hebben nog wat wensen, de posities zien we graag dubbel bezet. We wilden een centrumspits, die hebben we. De wens ligt nu nog open op de vleugel."
En dan zijn Derk Boerrigter en Daniel de Ridder in beeld?"Ik zeg maar zo, media blijven gissen...."
Maar veel namen zijn er ook niet meer over. "Maar het heeft geen zin om daar op in te gaan. Er speelt altijd heel veel en er zijn altijd dingen die niet lukken. Kortom: er komt vanzelf een persbericht."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.