Video

'Tienerzoon doodde zusje (10), moeder en oma', drama bij familie Soysal in Veghel

2 september 2015 om 16:00
nl
Het onderzoek in het huis aan de Fazantendonk in Veghel gaat woensdag verder. In de woning werden dinsdagavond drie doden gevonden. Hoogstwaarschijnlijk heeft de tienerzoon zijn moeder Neriman Soysal, zijn zusje Adilenur (10) en zijn oma Hatun om het leven gebracht.
Geschreven door

Het omgekomen meisje was dinsdag al niet op haar school, De Uilenbrink, verschenen. Bij de basisschool stonden ze woensdagochtend stil bij het overlijden van het meisje, dat net aan het nieuwe jaar in groep zeven was begonnen.
Herdenking op schoolDe leraren kwamen bij elkaar en vormden een grote kring. De GGD was aanwezig. Ook in de klassen werd stilgestaan bij het drama, maar in de loop van de dag wil de school de lessen weer 'zo normaal mogelijk' laten verlopen.
De burgemeester van Veghel, Ina Adema, vertelde geschokt te zijn door het nieuws. Zij bezoekt woensdag de familie van de slachtoffers.
Moskee"Iedereen is geschrokken van wat er is gebeurd, iedereen is verdrietig", reageerde een bestuurslid van de Selimiye-moskee. "De slachtoffers komen uit onze gemeenschap. Veghel is niet groot, ik zag hen regelmatig. Maar wat voor problemen er mogelijk in de familie speelden, weten wij niet. Dit verwacht je ook niet."
Vader eerder overledenDe vader van het gezin, Seyfeddin Soysal, is een paar jaar geleden omgekomen tijdens een bezoek aan Turkije. Hij kwam om het leven door een koolmonoxidevergiftiging. Kennissen van het gezin meldden aan De Telegraaf dat de zoon 'zichzelf heeft verloren' na de dood van zijn vader, die kunstenaar was. De jongen zou kort na de vondst van de lichamen zijn gearresteerd.
Het Turkse gezin zou verder niet bekend zijn bij de zorginstanties.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.