Son wil van bezwaarmakers af: 550.000 euro k.k. om huis te kopen - Omroep Brabant

Son wil van bezwaarmakers af: 550.000 euro k.k. om huis te kopen

2 september 2015 om 10:00
nl
Twee inwoners van Son, die al jarenlang bezwaar maken tegen evenementen in het centrum van hun dorp, verkopen hun huis aan de gemeente. Als de gemeenteraad donderdagavond akkoord gaat met het plan, krijgen ze 550.000 euro kosten koper voor het huis aan de Torenstraat.
Geschreven door

Daarmee komt er een eind aan jarenlange juridische discussie tussen de gemeente en de bewoners. Laatstgenoemden zeggen overlast te ondervinden van het geluid en de vele auto's die er voor hun deur parkeren tijdens festiviteiten.
Geen andere huis binnen 150 meterHet vertrekkende koppel mag geen andere woning binnen 150 meter van de plek kopen waar veel evenementen worden georganiseerd, zo is de voorwaarde van de gemeente. Ook moeten ze alle procedures intrekken die lopen tegen het bestemmingsplan.
Vorig jaar gaf het hoogste bestuurlijke orgaan van Nederland, de Raad van State, de klagende bewoners gelijk. Het orgaan vernietigde het bestemmingsplan van de gemeente, dat betrekking heeft op de evenementen in het centrum. Er mochten nog op 35 dagen evenementen worden georganiseerd, maar daarna was het afgelopen.
KermisHierdoor leek het er op dat de kermis in het centrum van Son en Breugel in juni niet door zou gaan, tot grote teleurstelling van de andere bewoners. "Dit is toch jammer voor de jeugd", aldus een oudere man. "Ik snap er echt niks van. Hoe kunnen twee mensen dit toch zo voor een heel dorp verpesten."
Uiteindelijk ging de kermis toch door, omdat de Raad van State op verzoek van de andere bewoners het besluit met de nieuwe maatregelen enige tijd opschortte.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.