Hubert Baardemans na stevige kritiek per direct weg als commissaris NAC Breda

2 september 2015 om 11:13
nl
Hubert Baardemans is per direct opgestapt als lid van de Raad van Commissarissen bij NAC Breda. Volgens Baardemans, die de portefeuille technische zaken beheerde, was de functie niet meer te combineren met zijn werk. "Deze prachtige club verdient iemand die met volle toewijding het ambt kan vervullen. Die persoon kan ik nu, en in de nabije toekomst, niet zijn."
Geschreven door

Het opstappen van Hubert Baardemans roept vraagtekens op. Het lid van de Raad van Commissarissen ligt namelijk al een tijdje onder vuur bij de achterban van de Bredase club. En ook intern was er de laatste tijd flink wat kritiek op zijn functioneren. Onder zijn toezicht degradeerde NAC afgelopen seizoen uit de eredivisie.  
Opmerkelijke redenOpmerkelijk is dan ook de reden voor zijn vertrek. De beleidsman zou, volgens de website van de club, zijn functie bij NAC niet meer kunnen combineren met zijn dagelijkse werkzaamheden als directeur overheidsdiensten bij afvalverwerker Van Gansewinkel. Een vraag die hij zichzelf in juni ook al stelde, zo liet hij destijds aan Omroep Brabant weten, maar Baardemans besloot toen door te gaan als lid van de Raad van Commissarissen. Nu, twee maanden later, stopt hij er alsnog mee.
Vreemd is verder dat Hubert Baardemans twee weken geleden nog uitgebreid heeft gesproken met een delegatie van NAC-supporters. Tijdens een speciaal belegde avond kreeg hij enkele kritische vragen, maar een eventueel vertrek kwam niet ter sprake.
Eerder aftredenBaardemans wil zijn vertrek mondeling niet toelichten. Per sms laat hij weten: "Ik heb weinig toe te voegen aan het persbericht. De inhoud die ik nu moet gaan geven aan de rol van commissaris is anders dan toen ik begon en voor ogen had. Ik had wellicht beter eind vorig seizoen kunnen aftreden."
Joost Gielen zegt de beslissing van Baardemans te begrijpen, maar heel rouwig lijkt de voorzitter van de Raad van Commissarissen nu ook weer niet. "Ik spreek namens de hele Raad als ik zeg dat NAC de juiste stappen doorloopt op weg naar een gezonde technische structuur. Dat is mede de verdienste van Hubert, die op een van de meest ongunstige tijdstippen bij NAC binnenkwam."
WaarnemerJohn Peek, die al de commerciële portefeuille beheert, zal de technische zaken voorlopig waarnemen. Omdat Hubert Baardemans zijn vertrek aankondigde op de dag dat de transfermarkt werd gesloten (1 september), kan hij voorlopig geen directe invloed meer uitoefenen op de samenstelling van de huidige selectie. Al blijft natuurlijk heel de Raad van Commissarissen verantwoordelijk voor de gang van zaken.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.