Gemeente Bernheze wil zelfstandig blijven: 'Samenwerken is beter' - Omroep Brabant

Gemeente Bernheze wil zelfstandig blijven: 'Samenwerken is beter'

2 september 2015 om 11:07
nl
Het college van Burgemeester en Wethouders van Bernheze wil dat de gemeente zelfstandig blijft. Burgemeester Marieke Moorman zegt dat 'zelfstandig blijven met intensieve samenwerking in de regio de voorkeur heeft, omdat het de beste voorwaarden biedt voor een sterk Bernheze in een sterke regio'.
Geschreven door

"Bernheze is een gezonde gemeente. We doen het goed voor de inwoners en we zijn ervan overtuigd dat we het als zelfstandige gemeente goed kunnen blijven doen", aldus de burgemeester. De raad bespreekt het voorstel op 1 oktober tijdens de raadsvergadering. De gemeente telt zes dorpen: Heesch, Nistelrode, Vorstenbosch, Heeswijk, Dinther en Loosbroek.
De plannen staan haaks op die van de gemeenteraad van Uden. Die pleitte een kleine twee maanden geleden voor de vorming van één grote Maashorstgemeente, samen met de gemeenten Landerd (de dorpen Reek, Schaijk en Zeeland) en Bernheze.
De gemeenteraad van Landerd houdt op 25 november een referendum over de mogelijke fusie. Alle opties zijn hier nog mogelijk: samengaan, splitsen en zelfstandig blijven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.