Geen onderzoek naar geweigerde noodlanding Transavia op Eindhoven Airport

2 september 2015 om 17:59
nl
Er komt geen onderzoek naar het weigeren van een Transavia-vliegtuig op Eindhoven Airport eind juli. De Onderzoeksraad voor Veiligheid bevestigt dat woensdag. Het vliegtuig moest later een noodlanding maken op Schiphol.
Geschreven door

Het toestel van Transavia zou eigenlijk landen op Rotterdam The Hague Airport, maar op die 25 juli was het weer te onstuimig. [YouTube:body:https://youtu.be/vKjCv6JCksk]Heftige landingDe piloten wilden uitwijken naar Eindhoven Airport maar daar stak de militaire luchtverkeersleiding een stokje voor. Zodoende moest het vliegtuig een noodlanding maken op Schiphol.
Een aantal passagiers filmde die heftige landing. Op beelden is te horen hoe de stewardessen roepen tegen de passagiers dat zij hun 'hoofd tegen de leuning voor u' moeten doen.
Het weigeren van het toestel op Eindhoven Airport leidde tot een politieke discussie. "Vinden we achteraf dat dit goed is gegaan?" Vroeg Tweede Kamerlid Henk Leenders (PvdA) zich af in Kamervragen.
Geen noodsituatieHet vliegveld was op het moment van dit incident geen uitwijkluchthaven meer. Dat heeft te maken met regels tegen geluidsoverlast. Het ging volgens het vliegveld ook niet om een noodsituatie, dan was een landing wel toegestaan geweest.
De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft de eerste informatie over de vlucht bekeken, de raad concludeerde dat er geen verder onderzoek naar het incident komt. "Of er een uitgebreid onderzoek komt, hangt af van de vraag of er nieuwe lessen voor de vliegveiligheid uit te trekken zijn", licht de raad toe. "Dat is nu niet het geval."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.