Video

Schoolbel in Ledeacker slaat midden in de nacht op hol

2 september 2015 om 19:15
nl
De elektronische schoolbel van basisschool Willem Christiaans in Ledeacker heeft dinsdagnacht de gemoederen in de straat flink beziggehouden. De bel was verkeerd afgesteld en zou lang hebben geklonken door de stille straten van het dorp.
Geschreven door

Medewerkers van de basisschool sleutelden dinsdag overdag aan de zoemer, die opnieuw moest worden ingesteld. "Toen is er per ongeluk een foutje gemaakt", verontschuldigt locatieleider Marianne van den Boomen zich. En dat heeft ze geweten. Om tien voor twee 's nachts werd Van den Boomen uit bed gebeld.
Vervelende vergissing"Iemand had de politie gebeld, we moesten het alarm eraf halen, maar pas later bleek dat het om de zoemer ging." Van den Boomen spreekt van een vervelende vergissing. "Het spijt me heel erg als iemand daar last van heeft gehad. Ik heb vandaag nog wat buurtbewoners gesproken, maar die hadden er allemaal niets van meegekregen. Ik hoop dat de overlast is meegevallen."
Woensdagmiddag bleef de bel weer hangen. "Vanavond gaat de stekker er gewoon uit, ik durf hem niet meer aan te laten staan", lacht Van den Boomen. Binnenkort komen specialisten de bel eens goed bekijken. "Tot die tijd pakken we gewoon de ouderwetse bel."
Was de zoemer vannacht weer afgegaan, hadden omwonenden gegarandeerd aan de bel getrokken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.