Video

Veghel is 'klein Rotterdam' in Brabant: nieuw Máximakanaal zorgt voor toename binnenvaart

3 september 2015 om 09:00 • Aangepast 21 november 2020 om 16:17
nl
De binnenhaven van Veghel vaart wel na de opening van het nieuwe Máximakanaal bij Den Bosch. Door de realisatie van het nieuwe kanaal kunnen er voortaan ook grotere schepen naar Veghel. De eerste helft van dit jaar is er al twaalf procent meer goederen overgeslagen vergeleken met diezelfde periode vorig jaar.
Profielfoto van
Geschreven door

Dit jaar kwamen er al meer dan driehonderd grote schepen aan in de Veghelse binnenhaven. Om de groei ook in de toekomst aan te kunnen, is de containerterminal aangepakt en is er een nieuwe hijskraan gebouwd. Deze worden donderdag officieel geopend.

Wachten op privacy instellingen...

Meer geld, meer banenIn de eerste helft van 2014 werd bijna 500.000 ton aan goederen overgeslagen in de Veghelse binnenhaven, in vergelijking met bijna 560.000 ton dit jaar. Transport over water is dus booming en dat is zeker te merken in Veghel.
De containerterminal in Veghel levert 50 miljoen euro en is dus goed voor de portemonnee. Een flinke economische boost, niet alleen financieel maar ook qua werkgelegenheid. De Veghelse binnenhaven is namelijk goed voor 523 arbeidsplaatsen.

Wachten op privacy instellingen...

Nieuwe hijskraanDe containerterminal wordt geëxploiteerd door de Van Berkel Groep, die al zestig jaar in Veghel gevestigd is. Ook dat bedrijf plukt de vruchten van het succes van 'klein Rotterdam' in het oosten van onze provincie. Het bedrijf investeerde tien miljoen euro om de containerterminal toekomstbestendig te maken.
Voortaan zullen de containers overgeslagen worden met behulp van een spiksplinternieuwe portaalkraan. Volgens de Oostenrijkse leverancier kan de kraan tot windkracht negen en 24 uur per dag operationeel zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.