Van Gogh vond een knotwilg net zo spannend als een naakt - Omroep Brabant
Video

Van Gogh vond een knotwilg net zo spannend als een naakt

2 september 2015 om 19:44
nl
Twintig kunstenaars zijn druk bezig om hun werk op te bouwen in het bos langs De Reusel. Vrijdag begint LandArt Diessen, het is alweer de achtste aflevering van deze tentoonstelling in de open lucht. In ruim twee weken hoopt de organisatie zo'n 15.000 bezoekers te trekken. Hun inspanning verandert het dagelijkse wandelingetje in de natuur om het dorp tot iets bijzonders.
Geschreven door

Het thema dit jaar is Van Gogh. En daarom naait Lidwina Charpentier uit Den Dungen grote vilten zonnebloembladeren in een knotwilg aan de visvijver. Die zonnebloembladeren begrijpen we. "Maar", zo vertelt Lidwina, "Van Gogh tekende ook heel graag knotwilgen. Hij vergeleek ze zelfs met naakten."
MegastalLia Stravens organiseert LandArt Diessen al acht jaar. Het begon ooit omdat ze mensen wilde laten zien hoe mooi de omgeving van Diessen is. Ze was indertijd druk aan het protesteren tegen de komst van een megastal in het dorp. Aan de stal wordt nu dan toch gebouwd maar LandArt Diessen is inmiddels een begrip.
Kunstenaar Jelle Persoon bouwde van staal een zaaier. Het is een silhouet dat in het water moet komen te staan. Als het lukt... want bij de plaatsing woensdagmiddag ging het mis. Het kunstwerk moest terug naar het atelier omdat het beschadigd raakte.
BiobasedLia Stravens heeft de laatste jaren contacten opgebouwd met de biobased industrie, dat zijn bedrijven die materialen maken van natuurlijke grondstoffen. Het liefst ziet ze ook dat de kunstenaars zulke materialen gebruiken.
Dankzij deze sponsoring kan ze LandArt Diessen overeind houden en de kunstenaars zelfs een vergoeding geven, iets wat bij veel exposities niet gebruikelijk is.
LandArt Diessen begint vrijdag officieel. Vanaf dat moment wordt er ook gewerkt aan De Meestervervalsing, een groot schilderij van vijf bij zes meter waarmee de organisatie het Guinness Book of Records probeert te halen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.