Vijf jaar cel geëist tegen Edwin K. uit Erp die bomaanslag overleefde

3 september 2015 om 17:57
nl
Tegen Edwin K. uit Erp is donderdag vijf jaar cel geëist en hij moet als het aan justitie ligt een boete van 25.000 euro betalen. K. raakte vorig jaar oktober zwaargewond toen er een aanslag op zijn auto werd gepleegd. Dat hij nu zelf naar de rechtbank moet, komt omdat in een opslag bij zijn huis een grote hoeveelheid drugs en spullen lagen voor het produceren van harddrugs.
Geschreven door

Edwin K. uit Erp gaf donderdag voor de rechter in Den Bosch toe dat hij wist dat er in zijn opslag spullen lagen voor een drugslab. Hij beweerde dat de drugs die er lagen niet van hem waren.
'Ongeloofwaardig' verhaalVolgens K. had iemand anders ook toegang tot de opslag. Wie dat is wilde K. vanwege in verband met zijn eigen veiligheid niet zeggen. Hij ontkende drugs te hebben geproduceerd. De Officier van Justitie noemde het verhaal dat iemand anders toegang had tot de opslag 'ongeloofwaardig'.
Media mochten bijna de gehele zitting geen beeld- of audio-opnamen maken. Volgens de advocaat van K. loopt zijn cliënt te veel gevaar.
OntploffingDe bomaanslag vond plaats op de Plevierdonk in Veghel. De auto ontplofte en vloog uit de bocht. Uit voorzorg werden er 35 huizen in de buurt ontruimd. De straat waar het gebeurde werd een heel weekend afgesloten.
[Tweet:body:https://twitter.com/EmileVaessen/status/639423559178276864]
De politie zette een mobiele commandopost in de wijk en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie had er de handen vol aan. De burgemeester werd gewaarschuwd en er werden tientallen extra politieagenten opgeroepen.
[youtube:body:https://youtu.be/LockbyomHYM]
Op verkeerde padEdwin K. was vroeger Europees kampioen vinzwemmen. Kennissen van Edwin schetsten een beeld van iemand die veel goeds in de zin heeft, maar toch het verkeerde pad koos.
Hij werd in Duitsland al eens aangehouden voor drugshandel. Hij zou ook zijn opgepakt voor wapenbezit. Na de aanslag werden in het ouderlijk huis van Edwin chemicaliën gevonden om drugs mee te maken.
Herstellen van zware brandwondenK. wordt verdacht van drugsbezit. Het heeft lang geduurd voordat hij voor de rechter moest komen, want hij had zware brandwonden en moest eerst herstellen. Daarvoor werd hij vrijgelaten uit de gevangenis.
De daders van de aanslag zijn nooit opgepakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.