Lenny Kuhr was een tijdlang haar stem kwijt: 'Mijn grootste liefde was weg'

2 september 2015 om 19:57
nl
“Toen ik mijn stem verloor, verloor ik ook mijn identiteit.” Dat vertelt singer-songwriter Lenny Kuhr uit Eindhoven onder meer naar aanleiding van haar boek 'Gekust door de eeuwigheid, reis naar een ruimer bewustzijn’ in het programma 'Onder Ons'. Het boek wordt vrijdag 11 september gepresenteerd.
Geschreven door

Lenny Kuhr werd op haar negentiende beroemd als winnares van het Eurovisiesongfestival in 1969 in Madrid met het lied 'De Troubadour'. Nu, zoveel jaar later, blijkt dat het lied al een soort blauwdruk van haar levensweg was. “Ik heb mijn eigen leven voorgezongen op het Eurovisiesongfestival”, aldus Lenny Kuhr.
Boek met verhalen en liedtekstenIn de afgelopen jaren heeft ze veel van haar levenservaringen via teksten en liedjes met haar publiek gedeeld. In dit boek deelt ze nu ook schrijvend datgene wat haar bezielt.
Naast verhalen staan er ook liedjesteksten in ‘Gekust door de eeuwigheid, reis naar een ruimer bewustzijn’. “Ik vertel in dit boek hoe mijn proces is verlopen en wat ik onderweg aan inzichten kreeg.”
Grootste liefdeIn die periode verloor ze ook haar stem. “Ik had meteen in de gaten dat het ernstig was”, vertelt Lenny Kuhr. Haar stem was in één keer helemaal weg.
“Na een jaar was die weer enigszins terug, maar het duurde nog zeven jaar voordat de kracht weer helemaal terug was. Het was net of ik mijn identiteit kwijt was. Mijn grootste liefde was weg.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.