CDA wil circus helpen: 'Circus Herman Renz moet op lijst Brabants erfgoed'

2 september 2015 om 20:38
nl
"Zoals het circus bij Nederland hoort, hoort Circus Herman Renz bij Brabant. En daarom moeten we het opnemen in het Brabantse erfgoedbeleid", zo vindt Statenlid Marcel Deryckere van het CDA. Om dit voor elkaar te krijgen dient het CDA vrijdag een motie in tijdens de vergadering van Provinciale Staten.
Geschreven door

"Circus- en theaterfestival Circo Corcolo krijgt een ton subsidie. Wat ons betreft is het rechtvaardigheid dat we ook vechten voor het voortbestaan van Circus Herman Renz", aldus Deryckere.
BelastingschuldHet doek dreigt te vallen voor het circus uit Helmond. Uiterlijk 7 september moet een grote belastingschuld van 100.000 euro worden voldaan. Als dat niet lukt betekent dat het einde voor het oudste circus van Nederland. Wanneer het circus Brabants erfgoed wordt, betekent het dat de provincie het ook als zodanig moet beschermen.
"Ik zie met lede ogen aan dat het in de afgrond verdwijnt. We moeten actie ondernemen en ervoor zorgen dat het op lange termijn houdbaar blijft. Tot nu toe hebben we er als overheid niets aan gedaan. Terwijl er weinig producten zo Brabants zijn als Circus Herman Renz."
Nu actie nodigDeryckere ziet de bescherming meer als langetermijnoplossing. Hij vindt daarnaast dat er nu ook actie nodig is. "Ik ben benieuwd of de provincie haar taak inziet en met wat voor plan de gedeputeerde vrijdag komt. Hier is maatwerk op zijn plaats. We moeten kijken waar de knelpunten zitten."
Deryckere denkt dat Circus Herman Renz veel last heeft gehad van de crisis, maar ook van overheidsmaatregelen zoals de verhoging van accijnzen. "Het zou verantwoord zijn om het circus met een kleine subsidie te helpen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.