Schrap onnodige regels voor varkensboeren, vinden VVD en CDA

2 september 2015 om 20:52
nl
Regeringspartij VVD en oppositiepartij CDA willen dat staatssecretaris Sharon Dijksma meer doet om de varkensboeren te helpen. De partijen zullen hier donderdag op aandringen in een debat met de PvdA-bewindsvrouw. Brabantse varkensboeren zijn van plan om donderdag naar Den Haag te trekken.
Geschreven door

Het gaat namelijk niet goed met de varkensboeren, waarvan de meeste boeren in Brabant wonen. De sector staat al tijden onder druk door lage vleesprijzen en door veel regels. Daardoor stijgen de productiekosten voor de varkensboeren.
Boeren voeren druk opDe boeren hebben acties aangekondigd, nadat ze vorige week bot vingen in hun verzoek aan Dijksma om de lasten te verlichten. Ze beginnen met 'publieksvriendelijke acties', maar willen de druk indien nodig de komende weken opvoeren.
De Nederlandse Vakbond Varkenshouders voert donderdag actie in Den Haag. Daarnaast gaan ze komende maandag naar Brussel voor een grote manifestatie van Europese boeren. Intussen mengen ook niet-boeren zich in de strijd.
LEES OOK: Bezorgde burger Wilbert Linders uit Helmond begint petitie 'Help de varkensboer'
'Schrappen is de enige juiste oplossing'Ook VVD en CDA vinden dat het kabinet meer moet doen om de boeren te helpen. VVD-Kamerlid Helma Lodders ergert zich vooral aan de extra regels die Dijksma volgens de liberalen bovenop de Europese regelgeving heeft gelegd.
"Wat de VVD betreft zijn de extra regels van Dijksma onwenselijk en onnodig, schrappen is de enige juiste oplossing", concludeert een stellige Lodders.
LEES OOK: Onrust onder Brabantse boeren groeit, maar nog geen acties zoals in Frankrijk

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.