Video

Bloemencorso Zundert is in dahlia's en euro's een miljoenenbedrijf geworden

2 september 2015 om 21:30
nl
Corso Zundert is na vierenzeventig edities een miljoenenbedrijf geworden. Met enige trots vertelt René Renne dat 'circus dahlia', zoals dat zondag door de straten trekt van Zundert, een budget kent van bijna twee miljoen euro. "Dan heb je alles bij elkaar opgeteld, van investeringen in bouwlocaties, startgeld tot en met de inkomsten van de kaartverkoop. Twee miljoen euro, da's heel veel en dat hebben we bereikt met keihard werken."
Geschreven door

Voor Renne is het zijn eerste jaar als corsovoorzitter. Onder meer met hem praten we over de toekomst van het corso. Collega-bestuurder Hans van Gils ziet die toekomst zonnig in. "Er zijn twintig buurtschappen die er heel goed voor staan. Ik ben ervan overtuigd dat het corso de komende vijftig jaar nog 'gewoon' door de staten van Zundert trekt."  
Jongeren mogen ook komen kijkenPubliek tussen de twintig en vijfendertig jaar laat zich echter te weinig zien langs de route van het bloemencorso. "Die categorie die missen we. Die komen nog te weinig kijken", zegt ook Renne. Jongeren die meebouwen aan het corso zijn er echter volop. Dat is en blijft onverminderd populair.
Renne rekent, op ons verzoek, voor dat de honderdste editie in het jaar 2041 door de straten zou kunnen trekken. Maar hij realiseert zich dat het publiek mee 'moet' verjongen. De hoofdmoot van het aantal bezoekers dat een corso bezoekt, mag zich anno 2015 rekenen tot de categorie senioren.
"Daarom proberen we ook om van het corso meer en meer een beleving te maken. De mensen moeten niet alleen op die ene zondag komen kijken, maar ook de corsotent binnenlopen. Probeer ook eens om een stuk ijzer te buigen of wat dan ook. De mensen in de tenten willen dolgraag vertellen over het corso en je het corso laten beleven."
Corso blijft Twee kwieke dames op straat, allebei rond de tachtig jaar, weten het ook zeker. "Ja, dat blijft, zeker weten", als wordt gevraagd of het corso de honderd vol gaat maken. "Mijn kinderen en mijn kleinkinderen zitten ook al in de tent. Dat gaat over van de ene op de andere generatie."
Honderd jaar corso. De kenners die we hebben gesproken weten het heel zeker, Zundert gaat de honderd vol maken.
Omroep Brabant zendt het Bloemencorso Zundert zondag live uit vanaf kwart voor twee 's middags. Vanaf zeven uur 's avonds zijn alle hoogtepunten terug te zien. Die worden ieder uur herhaald.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.