Brabantse Tinder-apps voor werkzoekenden willen naar het buitenland

3 september 2015 om 01:24
nl
Wie al tijden een baan zoekt en het wel heeft gehad met het afstruinen van al die vacaturesites, doet er misschien goed aan eens iets nieuws te proberen. Zoals een Tinder-app voor werkzoekenden. In Brabant zijn twee start-ups die daar, onafhankelijk van elkaar, aan werken. En de bedrijfjes groeien als kool. We belden ze op en vroegen hoe het nu met ze gaat.
Geschreven door

Het gaat om het Tilburgse Otso en het Eindhovense JobTalk. Twee concurrenten van elkaar die enkele maanden geleden praktisch met hetzelfde idee de markt bestegen.
Otso en JobTalk laten werkzoekenden door vacatures swipen, op zoek naar hun droombaan. Ze hanteren hiermee dus hetzelfde concept als de populaire dating-app Tinder. En die aanpak lijkt te werken.
Grote ambitiesWe spraken woensdagavond met beide bedrijven. Al snel bleek dat beide ondernemingen grootse plannen hebben. Ze willen namelijk naar het buitenland  - en het liefst zo snel mogelijk. Lees de interviews:
OTSO: Ruim 5000 werkzoekenden gebruiken Tinder-achtige app Otso uit TilburgJOBTALK: Tinder-app JobTalk voor werkzoekenden breidt uit naar het buitenland
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=h4Mbzh9xsc8][YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=BFEJjSG2guc]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.