Tankstation met shovel rammen? Tilburger moet de cel in - Omroep Brabant

Tankstation met shovel rammen? Tilburger moet de cel in

3 september 2015 om 02:18 • Aangepast 25 april 2020 om 08:12
nl
De Tilburger die met anderen een grote ramkraak pleegde op een Avia-tankstation in zijn stad, heeft deze week een celstraf van drie jaar gekregen. De rechter kon zich vinden in de eis van justitie.
Geschreven door

De 27-jarige man richtte vorig jaar een ware ravage aan bij een ramkraak. Hij reed met een shovel dwars door de muur van de winkel bij het benzinestation.
Door de ramkraak ontstond in de muur een gat van zo'n zes meter. De totale schade werd geschat op twee ton. De man maakte bij de kraak 2700 euro buit.
LEES OOK: Ravage na ramkraak met shovel op tankstation in Tilburg: daders vermoedelijk gevlucht in zwarte BMW
Maatschappelijke onrustDe rechter vindt dat de man schuldig is en volgt de eis van justitie, omdat de ramkraak voor maatschappelijke onrust zorgde. Ook bleek dat de man ergens anders betrokken was bij het stelen van 8200 keukenapparaten.
De man was niet de enige die werd veroordeeld, een medeverdachte (25) uit Tilburg kreeg acht maanden cel. Hij was namelijk betrokken bij de heling van de huishoudelijke apparatuur. De Tilburgers moeten ook nog 28.000 euro schadevergoeding betalen.
LEES OOK: Beelden van ramkraak met shovel in Tilburg, zware geldkluis nog steeds zoek
Derde verdachte vrij Een derde verdachte, een 20-jarige vrouw, werd door de rechtbank vrijgesproken. Zij was overigens net als de twee ramkrakers niet aanwezig bij de uitspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.