Justitie doorzoekt gevangeniscel beroepscrimineel Jan B. in Penitentiaire Inrichting in Zwaag

3 september 2015 om 11:15
nl
De gevangeniscel van beroepscrimineel Jan B. (65) uit Hulten is onlangs op verzoek van justitie doorzocht. Advocaat Brian de Pree heeft de doorzoeking in de Penitentiaire Inrichting in het Noord-Hollandse Zwaag bevestigd tegenover De Telegraaf.
Geschreven door

Het Openbaar Ministerie wil niet zeggen waarom de cel van de vermeende wapenleverancier van de onderwereld is uitgekamd. De zaak tegen Jan B. gaat donderdagmiddag verder in de rechtbank in Amsterdam. Daar is hij zelf niet bij, meldt het advocatenkantoor van De Pree aan Omroep Brabant.
'Serieuze doorzoeking'Volgens de raadsman ging het om een ‘serieuze doorzoeking’ waarbij de rechter-commissaris aanwezig was. Misdaadverslaggever Mick van Wely vermoedt dat de doorzoeking in de cel te maken heeft met de moord op Freddy Janssen uit Valkenswaard. Daar wordt Jan B. mee in verband gebracht.
B. staat donderdag terecht voor wapenhandel en wapenbezit. Onlangs werd duidelijk dat de Amsterdamse liquidatiegolf verband houdt met de inval in zijn loods en in zijn woningen.
Crimineel verledenBij de invallen vond de politie zestig vuurwapens, waaronder automatische vuurwapens, revolvers, pistolen, geweren, geluiddempers en een pistoolmitrailleur. In de loods in Hulten trof de politie ook nog 35,2 kilo amfetamine aan.
De 65-jarige autohandelaar zit al heel zijn leven in de criminaliteit. Hij is in het verleden veroordeeld voor ontvoering van de vermiste Maarten Geurts, verboden drugsbezit en voor brandstichting. Justitie wil nog altijd niet zeggen of Jan B. een rol speelt in de moord op Freddy Janssen.
Nog een Brabantse wapenhandelaar?Volgens De Telegraaf zou de Amsterdamse recherche ook informatie hebben gekregen over een tweede, grote wapenarsenaal bij een andere Brabantse handelaar. Dat meldt een bron rond het onderzoek tegen de krant. Tot een inval of aanhouding kwam het niet. Justitie houdt hierover de kaken stijf op elkaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.