Video

Muggen, muggen en nog meer muggen: 'Als je even stilstaat, voel je ze meteen steken'

23 juni 2016 om 09:50 • Aangepast 21 november 2020 om 09:25
nl
Muggen, muggen en nog eens muggen. Sleeuwijk wordt geteisterd door een ware muggenplaag. Nu zijn ze wel wat gewend in de waterrijke omgeving van Sleeuwijk, maar zo erg als dit jaar hebben ze het nog niet meegemaakt. “Als je even stilstaat, voel je ze meteen steken,” vertelt een inwoonster.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Volgens een man zijn er door het warme vochtige weer van de afgelopen tijd extreem veel muggen. “De laatste vijftig jaar zijn er niet zoveel muggen geweest. Je loopt de hele dag om je heen te slaan. Er moet nu echt iets gebeuren.”
Vermoedelijk is het stilstaande water in natuurgebied De Griend in combinatie met het warme weer de oorzaak van de muggenplaag.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Anti-muggenspray bijna uitverkochtDe anti-muggenspray is niet aan te slepen in Sleeuwijk. De schappen bij de plaatselijke supermarken en drogist zijn zo goed als leeg. "Gelukkig heb ik nog veel mensen kunnen helpen", zegt Eline, medewerkster van de drogisterij. "Er kwam een vrouw met wel dertig muggenbulten op haar lichaam. De meeste mensen hebben dikke rode bulten die ontzettend jeuken."
De muggen heeft ze nog niet gezien. "In de winkel hoorde ik wel dat kinderen niet buiten mogen spelen. Zelfs als je in de auto stapt, schijnen er muggen mee naar binnen te glippen." Voor de mensen die geen anti-muggenspray hebben kunnen kopen, heeft ze nog enkele tips. "Ramen en deuren sluiten, muggenbeten deppen met huishoudazijn of een citronellakaarsje branden."

Wachten op privacy instellingen...

Leerlingen spelen gewoon buitenBij basisschool De Morgenster proberen ze de deur zoveel mogelijk dicht te houden, omdat de muggen te weren. Veel kinderen in de klas hebben al rode bultjes.
"Maar ik zie geen reden om de leerlingen heel de tijd binnen te houden. Dus sporten en spelen gaat buiten gewoon door", aldus directeur Wim Marinissen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!