PvdA wil Brabantse overheidspanden gebruiken voor opvang vluchtelingen

3 september 2015 om 15:24
nl
De PvdA Brabant wil Brabantse overheidspanden gebruiken voor de huisvesting van vluchtelingen. Volgens Statenlid Ben Maas kunnen vluchtelingen bijvoorbeeld in kantoorpanden en leegstaande zorgcentra gaan wonen.
Geschreven door

De helft van de 27.000 (tijdelijke) vluchtelingen die in asielzoekerscentra zitten, zouden door moeten stromen naar een normale woning. PvdA Brabant wil dat proces versnellen door overheidspanden in te zetten.
“Op verschillende plekken in Brabant staan kantoorpanden en zorgcentra leeg. Met relatief kleine investeringen kunnen deze plekken ingezet worden om de doorstroming van mensen met een (tijdelijke) verblijfsvergunning naar een eigen huis te bevorderen”, aldus Maas.
VerblijfsstatushoudersHet gebruik van overheidspanden voor de opvang van verblijfsstatushouders heeft volgens Maas niet alleen voordelen voor de vluchtelingen zelf, maar ook voor niet-vluchtelingen.
“Statushouders kunnen vaak snel aanspraak maken op een huurwoning. Door statushouders te huisvesten in overheidspanden wordt de huurmarkt niet overbelast.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.