Hockeysters naar finale Champions Trophy

EINDHOVEN - De Nederlandse hockeysters hebben zich verzekerd van een plaats in de finale van de Champions Trophy. Oranje won in het drijfnatte Londen ook de vierde groepswedstrijd. Tegen Australiƫ werd het 2-1. Maartje Paumen van Hockeyclub Den Bosch scoorde eenmaal.
Nederland sluit zaterdag de groepsfase af tegen titelhouder Argentinië. Ook de Zuid-Amerikaanse ploeg is met tien punten uit vier duels al zeker van de finale, die zondag wordt gespeeld.

Beide landen wonnen de Champions Trophy zes keer, evenals Australië. De winnaar van de finale is de nieuwe recordhouder van het zeslandentoernooi, dat na 2018 van de internationale speelkalender verdwijnt.

Bij het WK twee jaar geleden in Den Haag speelden Nederland en Australië in de finale eveneens tegen elkaar. Oranje zegevierde toen met 2-0 dankzij treffers van Paumen en de inmiddels gestopte Kim Lammers.

Paumen, de topscorer aller tijden van de Nederlandse hockeysters, maakte donderdag haar zesde toernooitreffer, uiteraard weer uit haar gevreesde strafcorner

Meer over dit onderwerp:
hockey champions trophy maartje paumen finale