Modetalent gespot op de fashionshow van Bossche studenten

DEN BOSCH - Van enorme jurken tot halfnaakte mannen. Op de catwalk van de King's Fashionshow was heel wat te zien woensdagavond. En dat was ook de bedoeling. De eindejaarsstudenten van het Koning Willem I College uit Den Bosch staan namelijk bekend als de modeontwerpers van de toekomst. "Wauw, dit is echt te gek", zei Janice na afloop van de show.
De opleiding Fashion & Design is een kweekvijver van modetalenten. Niet voor niets waren er mensen van befaamde modehuizen als Jan Taminiau, Bas Kosters en Supertrash bij de show.

Ook de Brabantse modeontwerper en presentator Janice kwam naar de show. Zijn mond viel open toen hij in het Jheronimus Bosch Art Center de ontwerpen zag van Tim 't Gilde.

Koffiefilters
Tim bedacht anderhalve week geleden dat hij een heel ander concept wilde ontwikkelen. Hij besloot kledingstukken te maken bomvol met koffiefilters. "Ongelooflijk", zegt Janice. "In anderhalve week? Wauw."

In totaal deden ruim veertig studenten mee aan de show. En de kans bestaat dat één van hen nu een baan te pakken heeft. Coördinator van de show Corné Hoofs: "Dat komt niet vaak voor, maar het kan gebeuren."

Gelijk een baan
"Vorig jaar is bijvoorbeeld iemand bij Jan Taminiau gaan werken. Die is er meteen uitgepikt en die werkt daar nu. Dat geeft echt wel een kick."