Actie bij Praxis! Grap StukTV bij bouwmarkt loopt helemaal uit de hand

3 september 2015 om 22:17
nl
Een hoop onrust, geweld, politie en een toegangsverbod voor een jaar: je kunt wel stellen dat een grap van het Udense YouTube-kanaal StukTV ietwat uit de hand liep. Het leek makers Thomas, Stefan en Giel wel leuk om een pizza in de Praxis aan het Europaplein in Utrecht te laten bezorgen. Helaas voor hen konden de medewerkers van het filiaal de grap totaal niet waarderen.
Geschreven door

De video van de gebeurtenissen staat sinds woensdag op YouTube. 'Vloggers' Thomas en Stefan gingen als eerste de bouwmarkt binnen gewapend met een kleine camera op een selfiestick. Een Praxis-medewerker vloog meteen op de twee af en zei dat ze niet mochten filmen. Toen hij doorhad dat ze al aan het filmen waren, riep hij er een collega bij en belde de politie.
[YouTube:body:https://youtu.be/K8KBJf00YmI]In nek gegrepenThomas en Stefan belden meteen Giel die met zijn elektrische scooter de pizza zou bezorgen. "We hadden expres gekozen voor een elektroscooter, omdat we niet teveel geluidsoverlast en stank wilden veroorzaken", zo vertellen de mannen van StukTV.
Praxis laat in een reactie weten dat het verboden is om een filiaal met een scooter binnen te rijden. "Hierdoor zou de veiligheid van medewerkers en klanten in het gedrang kunnen komen, aangezien we doe-het-zelfproducten verkopen met strikte veiligheidsvoorschriften."
Giel reed met de scooter de Praxis binnen, maar kwam niet ver. Een medewerker hield hem hardhandig tegen en greep hem in zijn nek vast. Ook de cameraman werd bij zijn keel gegrepen en naar de grond gewerkt. Volgens de makers van StukTV is er nooit 'normaal' verzocht om de bouwmarkt te verlaten. "De enige vorm van communicatie was fysiek."
Praxis betreurt hardhandig optredenVanwege de scooter weigerden de medewerkers de StukTV-makers de toegang. Wel zegt de Praxis de manier waarop de scooterrijder is tegengehouden te 'betreuren'. "Ook bij acute situaties, die gevaarlijk kunnen zijn, dienen onze medewerkers in rust te handelen en personen de toegang te weigeren."
Eenmaal buiten kwam de politie aanrijden. Op het parkeerterrein legden Thomas, Stefan en Giel de situatie aan de agenten uit. "De politie zag de humor van onze actie wel in, maar besloot in overleg met de Praxis-medewerkers ons mede te delen dat we een jaarverbod op alle Praxis-filialen hebben."
GevaarlijkVolgens de Praxis is het niet de eerste keer dat StukTV met een voertuig een winkel is binnengereden. "Begin dit jaar heeft StukTV met motorvoertuigen een winkel van Praxis betreden. Aan hen is destijds ook uitgelegd dat dit zeer gevaarlijk is en wij dit niet toestaan. Helaas heeft StukTV zich niet aan ons verzoek gehouden."
Dat er een reactie zou komen op hun grap, was voor Thomas, Stefan en Giel geen verrassing. "Uit ervaring bij andere opdrachten weten we dat het personeel vaak geen raad weet met onze ludiek bedoelde acties en daar niet of nauwelijks op weet te reageren. Maar dat het zo gewelddadig zou worden hadden we niet voorzien."
In ieder geval deed de bouwmarkt zijn slogan wel eer aan: er was weer 'actie bij Praxis'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.