Video

Hooibergen zijn nieuwe attractie voor toerisme in Oost-Brabant

8 september 2015 om 13:02
nl
De ouderwetse hooiberg is terug in het landschap van Landerd en omgeving. Op initiatief van de Stichting Hooibergen en met hulp van de gemeente zijn er de afgelopen jaren bijna 25 gebouwd. Het moet nog meer natuurtoeristen trekken naar het oosten van Brabant. Bijna 25 hooibergen zijn de laatste jaren gebouwd in de gemeente Landerd en omgeving.
Geschreven door

De hooiberg is een opslagplaats voor hooi, stro of graan. Een gebouwtje met een beweegbaar dak, dat hoog of laag staat afhankelijk van de oogstopbrengst. In de jaren zestig verdwenen ze uit ons landschap.
Na eerste hooiberg volgden er meerIn 2007 begon in Landerd het hooibergenproject. Aanvankelijk was de gemeente nog wat sceptisch, maar toen voorzitter Jan Ottens van de stichting de eerste hooiberg bouwde, kwam het project in een stroomversnelling. Meer bewoners, vooral in het buitengebied, volgden zijn voorbeeld.
In de hooibergen zijn onder meer een peuterspeelzaal, een winkel met streekproducten, een smederijmuseumpje en een Bed&Breakfast ondergebracht.
DagrecreatieVolgens burgemeester Marnix Bakermans van Landerd bezoeken een miljoen dagjesmensen per jaar zijn gemeente en omgeving. Er zijn 200.000 overnachtingen.
Veel van die mensen komen voor natuurgebied De Maashorst. "De hooibergen zijn een extra attractie voor die toeristen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.