Grootste ambitie van Braboneger: 'Carré, stampesvol'

3 september 2015 om 19:39
nl
Als er één droom is die Braboneger Steven Brunswijk wil najagen, dan is dat ooit nog eens 'Carré stampesvol' te krijgen. Dat vertelt de cabaretier uit Tilburg in het programma 'Onder Ons'. Maar voordat het zover is, gaat hij vanaf 19 september de kleinere theaters in met 'Ze goan d'r aaaaf'.
Geschreven door

De doelstelling voor zijn derde theatershow is om de zaal te slopen. "Mensen moeten kruipen", aldus de Braboneger. "Van het lachen natuurlijk", voegt hij daar aan toe.
De titel van zijn theatershow komt niet zomaar uit de lucht vallen. "In een filmpje voor het WK in Brazilië bedacht ik deze uitspraak. Nederlanders zeiden dat het Nederlands Elftal er niets van zou gaan bakken. Maar ik was ervan overtuigd: 'Ze goan d'r aaaaf', de tegenstanders van Oranje zouden gaan verliezen."
Nieuwe showIn 2012 had hij zijn eerste theatervoorstelling genaamd 'Gewoon betalen'. Met een uitspraak in een filmpje op YouTube en de website Dumpert verwierf hij landelijke bekendheid. Met 'Vooroordelen' stond hij voor de tweede keer op de planken.  
Over één ding is Steven Brunswijk zeker als het om zijn komende theatershow gaat. "Het is de mooiste tot nu toe." Hij laat daarin veel nieuwe dingen zien, zoals ook foto's van zijn familie. "Ik maak ze kapot, maar dat maakt hen niks uit."
Op donderdag 1 oktober geeft hij zijn theatervoorstelling in Markant Uden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.