Zeldzame wandelende tak geboren, we zoeken een naam!

TILBURG - In Dierenpark de Oliemeulen in Tilburg is donderdag een junglenimf geboren. Deze zeldzame wandelende tak is in het wild alleen in de regenwouden van Maleisiƫ te zien.
De kleine maakt het goed, maar het heeft wel even geduurd voordat ze (het is een meisje) uit haar ei kwam. Maar liefst 3 jaar was het wachten, terwijl haar broertjes en zusjes al 1,5 jaar eerder tevoorschijn kwamen. "Dat is grotendeels willekeur", laat het dierenpark weten, en ook vergroten de dieren zo hun overlevingskans.

De junglenimf is te herkennen aan zijn brede bouw, zijn ledematen die vol met scherpe stekels zitten en zijn gewicht. Een volwassen junglenimf weegt zo'n 60 gram.

We zoeken nog een naam!
De Oliemeulen is het enige dierenpark in Nederland waar het zeldzame dier te zien is, maar een naam is er nog niet. Officieel staat er Heteropteryx dilatata op het naamplaatje, maar dat bekt natuurlijk niet zo lekker.

Daarom roepen we jullie op om een naam te bedenken voor de kleine meid. Takkie? Wilma Wandel? Laat je suggesties achter in de reacties.

Update
Via de reacties op dit artikel en de post op onze Facebook pagina zijn diverse suggesties binnengekomen. Woody Ellen, Takkie, Waggel, Twiggy en Boswandeling zijn enkele namen die genoemd worden. Vrijdag 15 juli maken we bekend welke naam het is geworden!