Vader zoontje vermoorde Linda van der Giesen: ‘Ik moest hem iets verschrikkelijks vertellen’

4 september 2015 om 12:16
nl
De gewelddadige dood van Linda van der Giesen kwam als een schok voor Edwin Konklasa Wangsakrama. Samen met Linda heeft hij een zoontje van inmiddels vier jaar oud. Een dag na het drama besloot Edwin, samen met de zus van Linda, het tragische nieuws aan zijn zoontje te vertellen. “Dat was een heel moeilijk moment.”
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Aan RTL Boulevard deed Edwin woensdag zijn verhaal. Hij wil graag wat misverstanden uit de wereld hebben. Zo zou er in de media onterecht zijn gesuggereerd dat Linda van der Giesen banden had met motorclub Satudarah.
‘Dat is gewoon Linda’Edwin weet nog goed hoe het nieuws van de moord op zijn ex tot hem kwam. “Ik was bij mijn ouders. Mijn zoontje was bij mij. Toen zei mijn moeder tegen mij: ‘Heb je het al gehoord? Er is een vrouw doodgeschoten bij het ziekenhuis’."
Vervolgens besloot Edwin zelf om op onderzoek uit te gaan. “Ik heb toen gelijk op internet gekeken en daar zag ik een bekende auto staan en toen wist ik het, dat is gewoon Linda.”
‘Een heel moeilijk moment’Linda van der Giesen werd maandag 10 augustus doodgeschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk waar de Zevenbergse werkte. De schutter ging er na de schietpartij vandoor.
Een dag na de dood van Linda besloot Edwin om het nieuws aan zijn zoontje te vertellen. Dit wilde hij samen gaan doen met de zus van Linda.
“Ik ben toen naar Fijnaart gereden. Dat is normaal een rit van drie kwartier, maar die ene rit leek toen wel vier uur te duren", vertelt Edwin. "Dan kijk ik in de achteruitkijkspiegel en dan zie ik hem onbezorgd kijken en daarna moet je hem iets verschrikkelijks gaan vertellen. Dat was een heel moeilijk moment.”
ZIE OOK: Platenmaatschappij haalt geld op voor zoontje vermoorde Linda van der Giesen na Facebook-like
‘Zo’n agressieve man ziet mijn zoontje vaker dan ik’John F., de ex-vriend van de verpleegkundige, meldde zichzelf de volgende dag op het politiebureau. Ook Edwin kende John. “Linda had een paar vriendjes na mij. Bij de meesten had ik een goed gevoel. Bij John niet.”
Edwin merkte dat John agressief was. “Zo’n vent met agressiviteit zag mijn zoon vaker dan ik. Dat vond ik verschrikkelijk."
ZIE OOK: Vriend van doodgeschoten Linda van der Giesen (28): 'Ik had haar moeten beschermen'
Edwin spreekt met alle lof over zijn ex Linda. “Linda was echt een hele goede moeder. Een betere moeder kon mijn zoontje zich niet wensen."
Lees alles over deze zaak op onze speciale themapagina omroepbrabant.nl/lindavandergiesen.          

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.