Oranje gaat met tien man onderuit tegen IJsland, kwalificatie EK hangt aan zijden draadje

4 september 2015 om 00:37
nl
Het Nederlands elftal moet nog serieuzer vrezen voor deelname aan het EK van volgend jaar in Frankrijk. Oranje ging donderdagavond voor eigen publiek onderuit tegen IJsland: 0-1.
Geschreven door

Oranje heeft in het vervolg van het kwalificatietoernooi alleen nog zelf in de hand of het derde wordt. Die klassering geeft recht op het spelen van play-offs voor een plaats in de Europese eindronde. Oranje heeft nog een punt meer dan nummer vier Turkije, zondag tegenstander in Konya. De Turken speelden donderdag gelijk tegen Letland (1-1).
Rood voor Bruno Martins Indi, blessure RobbenHet Nederlands elftal heeft donderdagavond in de eerste helft van het belangrijke duel met IJsland (0-0) twee grote tegenvallers moeten incasseren. Sterspeler Arjen Robben raakte na 25 minuten geblesseerd en moest zich laten vervangen. Bruno Martins Indi moest na 33 minuten met een rode kaart van het veld. De verdediger viel tijdens een duel samen met Kolbeinn Sigthorsson op de grond en duwde vervolgens een arm in het gezicht van de oud-spits van Ajax.
Gylfi Sigurdsson maakte de enige treffer van IJsland. Hij benutte in de 51e minuut een strafschop, die werd toegekend na een overtreding van Gregory van der Wiel op Birkir Bjarnason.
'Het had vandaag moeten gebeuren' Jeffrey Bruma kwam in de 40e minuut in de ploeg voor Klaas-Jan Huntelaar. De PSV'er baalde van het slechte resultaat. "We krijgen zondag een nieuwe kans in Turkije, maar het had eigenlijk vandaag al moeten gebeuren. Maar het is moeilijk voetballen tegen zo'n verdedigende ploeg als we maar met zijn tienen zijn."  
Bruma verwacht een spannende wedstrijd in Turkije. "Ik ben daar al een paar keer geweest. Het kan er heet aan toe gaan. Misschien dat supporters gaan toeteren om ons hotel."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.