Dodelijke schietpartij, mislukte grap en circus in gevaar: Vandaag in Brabant

4 september 2015 om 09:58
nl
Bij een schietpartij in Roosendaal is een man om het leven gekomen. Praxis kon niet lachen om een grap van YouTube-kanaal StukTV. Een kort overzicht van het nieuws van gisteren en van vandaag.
Geschreven door

Wat was het nieuws van gisteren?

  • Bij een schietpartij in Roosendaal is gisteren een 51-jarige man doodgeschoten. De 58-jarige verdachte meldde zichzelf bij de politie. De arrestatie verliep rustig.
  • Het Nederlands elftal heeft gisteravond met twee PSV'ers voor eigen publiek verloren van IJsland: 0-1. Oranje moet als derde in zijn poule eindigen om zich te plaatsen voor het EK. Zondag moet Oranje uit spelen tegen Turkije.
  • De 26-jarige Nederlandse militair die waarschijnlijk is overgelopen naar IS, werkte op vliegbasis Gilze-Rijen. Dat melden Haagse bronnen aan RTL Nieuws. Defensie heeft de man geschorst en zijn toegang tot alle systemen en locaties ingetrokken.
  • Praxis kon niet lachen om een grap van het Udense YouTube-kanaal StukTV. De vloggers lieten een pizza bezorgen in de bouwmarkt en kwamen filmend binnen. Praxis haalde er meteen de politie bij. De pizzabezorger van StukTV reed op zijn scooter de bouwmarkt binnen, maar werd snel gestopt.

[youtube:body:https://www.youtube.com/watch?v=MQSY4uIR9Fo]
Wat gaat er vandaag gebeuren?

  • In Breda moeten acht verdachten voor de rechtbank verschijnen voor de geruchtmakende moord op Litouwer Gintas Macionis vorig jaar bij zijn woning in Huijbergen. Ze worden ook verdacht van wapenbezit en drugshandel. Er komt nog geen eis.
  • Provinciale Staten bespreekt vandaag het lot van Circus Herman Renz uit Helmond. Het CDA wil dat het circus wordt opgenomen in het Brabantse erfgoedbeleid. Het circus dreigt failliet te gaan door een grote belastingschuld.
  • In Heeswijk-Dinther begint vanavond de Mystical Fantasy Fair. Met kraampjes, muziek en veel verklede mensen.

[youtube:body:https://youtu.be/DwIbeHBCKwI]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.