Efteling: nog geen algeheel rookverbod ondanks pleidooi antirookclubs

4 september 2015 om 16:23
nl
Steeds meer bezoekers en belangenorganisaties pleiten voor een algeheel rookverbod in de Efteling. Dat meldt De Telegraaf vrijdag. Momenteel is roken niet toegestaan in attracties en restaurants, maar wel in bijvoorbeeld wachtrijen en het Sprookjesbos. De Efteling ziet nog geen reden om een rookverbod in te voeren.
Geschreven door

Een petitie voor een rookverbod in wachtrijen werd op Efteling-site Eftelist al bijna 11.000 keer getekend. Daarnaast klagen sommige bezoekers op social media over rookoverlast in het park.
Het Trimbos-instituut, het Longfonds, de Alliantie Nederland Rookvrij en Clean Air Nederland doen volgens de krant een beroep op de directie van het park om maatregelen tegen rokers te nemen.
Efteling ziet geen reden voor verbodDisneyland Parijs ging de Efteling al voor met een algeheel rookverbod. Enkel op daarvoor bestemde plekjes in het Franse park mag gerookt worden. De Efteling meldt echter dat het aantal klachten niet 'heel erg is toegenomen ten opzichte van eerdere jaren'.
"We zien dan ook geen reden om nu een algeheel rookverbod in te voeren", aldus een woordvoerder. "Wel staan we open voor suggesties, zoals de rookzones die ook Disneyland Parijs heeft, maar op dit moment speelt dat nog geen rol."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.