Nu wel een Oscar? (Otto) Nederlandse inzending voor filmprijzen

4 september 2015 om 15:58
nl
De korte animatiefilm (Otto) van animatiecollectief Job, Joris en Marieke is namens Nederland ingezonden voor de Oscars. Job Roggeveen uit Geldrop en Joris Oprins uit Tilburg hebben de film samen met collega Marieke Blaauw gemaakt.
Geschreven door

(Otto) is de tweede film van het collectief die wordt ingezonden voor de prestigieuze filmprijs. Vorig jaar sleepten de drie met hun korte animatiefilm A Single Life zelfs een Oscarnominatie in de wacht. Ze grepen toen naast de prijs.
Van een nominatie is nu nog geen sprake. De nominaties worden op 14 januari door de Academy bekendgemaakt, ook die voor de categorie Best Animated Short Film waarvoor (Otto) is ingezonden.
WereldpremièreOp het Toronto International Film Festival in Canada beleeft (Otto) de wereldpremière. Dit festival wordt gehouden van 10 tot 20 september. In Nederland is de film te zien tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht, vanaf 23 september.
In (Otto) steelt een vrouw die geen kinderen kan krijgen het denkbeeldige vriendje van een klein meisje. Ze houdt dit geheim voor haar man. Terwijl de vrouw van het leven geniet met haar imaginaire kindje, wordt de kloof tussen haar en haar man steeds groter. Wanneer het kleine meisje haar vriendje terug komt eisen, is het de kracht van de verbeelding die iedereen weer samen brengt.
Design Academy in EindhovenJob, Joris en Marieke zijn verantwoordelijk voor de regie, het scenario en de animaties van (Otto). Ook de productie hebben ze voor hun rekening genomen. De drie zijn afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven.
De Oscars worden uitgereikt op 28 februari volgend jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.